Livia Graur: „Asta trebuie să le insuflăm copiilor noștri și despre asta trebuie să fie sărbătorile” / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Livia Graur, de la PRIMA TV, vorbește, în exclusivitate pentru Spectacola, despre magia Crăciunului, dar și despre bucuria cu care așteaptă venirea lui Moș Crăciun. 

SPECTACOLA: Cum arătau Sărbătorile de iarnă în copilărie și ce tradiții ai păstrat și azi?

LIVIA GRAUR: Întotdeauna sărbatorile au avut pentru mine o magie aparte. Nu știu cum au reușit ai mei, dar simțeam fiorul acela în apropierea sărbătorilor și bucuria nemărginită de a împodobi bradul și de a decora casa. Nu în ultimul rând, mirosul de sarmale sau cel de cozonac completau de minune acest basm în care trăiam în fiecare iarnă.


SPECTACOLA:  O amintire care a rămas întipărită în suflet?

LIVIA GRAUR: Sufletul mi-e plin de amintiri frumoase. De dragul cu care îi scriam Moșului și îmi puneam speranța că îmi va citi scrisoarea și că-mi va îndeplini dorințele. Și mereu reușea! Oricâte i-aș fi cerut. Iar una dintre cele mai frumoase amintiri fix de asta e legată, de momentul în care mi-a adus o păpușă pe care o văzusem la Paris, pe celebrul bulevard Champs Ēlysées, într-o vitrină frumos decorată. Era cea mai frumoasă păpușă pe care o văzusem vreodată și pe care am primit-o sub brad în seara de Ajun.


SPECTACOLA:  Mai crezi în Moș Crăciun? Să facem un exercițiu de imaginație.... Ce i-ai cere Moșului să-ți aducă anul acesta?

LIVIA GRAUR: Sigur că mai cred! Este parte din magia Crăciunului, este simbolul bunătății și al viselor împlinite. Și fix de asta avem nevoie! Să credem în bunătate și că visele noastre pot deveni realitate. Asta trebuie să le insuflăm copiilor noștri și despre asta trebuie să fie sărbătorile. Cred că anul acesta mi-aș dori de la Moșul liniște mai mult decât orice. Și, cu siguranță, sănătate, întrucât este tot ce ne trebuie pentru a ne îndeplini toate dorințele.


SPECTACOLA:  Care a fost cel mai însemnat cadou pe care l-ai primit de Crăciun?

LIVIA GRAUR: Din momentul în care copiii apar în viețile noastre, însemnătatea redevine nematerială, precum în copilărie. Iar cel mai însemnat dar pe care l-am primit a fost o felicitare făcuta de fiica mea, scrisă și desenată de mânuțele ei, cu dragoste.


SPECTACOLA: Cum te pregătești pentru sărbătorile din acest an?

LIVIA GRAUR: Ca în fiecare an, sărbătorile vin cu multă agitație, aglomerație, forfotă și bucurie. Goana după cadouri, pregătiri intense pentru masa de Crăciun (anul acesta intenționez să gătesc lucruri pe care nu le-am mai pregătit până acum), decorarea casei și împodobirea bradului. Crăciunul este despre familie și prieteni foarte buni și niciodată nu plec de acasă în această perioada, pentru că îmi place să petrec alături de ei.


SPECTACOLA:  Ce nu ai vrea să lipsească de pe masa de Crăciun anul acesta?

LIVIA GRAUR: Sarmalele. Gătite de mine! Intenționez să pregătesc pentru prima oara asta, așa că sunt foarte entuziasmată.


SPECTACOLA: Într-un scenariu ideal, care ar fi persoanele cu care ți-ai dorisă petreci sărbătorile?

LIVIA GRAUR: Familia și prietenii apropiați. Și nu e scenariu ideal, pentru că îi am alături. Într-o utopie perfectă, mi-ar plăcea să-i am alături și pe bunicii mei, care nu mai sunt și care erau parte din magia Crăciunului de altădată.


SPECTACOLA: Cum ai descrie anul 2022? Cu ce te mândrești la final de an și care ar fi regretele?

LIVIA GRAUR:  A fost un an al schimbărilor pentru mine, în care am înțeles multe și am schimbat multe. A fost un an plin, dar cu foarte multe satisfacții.


SPECTACOLA: Ce așteptări ai de la 2023? Cu ce gânduri intri în noul an? 

LIVIA GRAUR: Să fim sănătoși și să am puterea să îmi împlinesc toate obiectivele pe care mi le-am setat pentru noul an.


SPECTACOLA:  Un mesaj pentru cititorii Spectacola:

LIVIA GRAUR: Sărbători frumoase, liniștite, fericite! Crăciunul este despre bunătate și familie, este despre a dărui și, mai ales, despre bucuria de a fi împreună cu cei dragi!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel