Lili Sandu s-a refugiat în alcool după ce a născut. Dr. Cristian Andrei, reacție dură: "Nu toate mamele pățesc așa ceva”

Data publicării:
Lili Sandu, dr Cristian Andrei. Foto/ Instagram/ Captură video Pro Tv
Descriere foto: Lili Sandu, dr Cristian Andrei. Foto/ Instagram/ Captură video Pro Tv

Declarațiile lui Lili Sandu despre perioada tulbure prin care a trecut după ce a născut au stârnit un val de reacții. Dr. Cristian Andrei a explicat motivul pentru care vedeta a recurs la acest gest. 

Lili Sandu a devenit mamă în urmă cu 2 ani, la vârsta de 40 de ani, după un tratament medical. La 29 de ani, ea a primit un diagnostic crunt: pre-menopauză, ceea ce însemna că șansele ei de a deveni mamă erau foarte mici. 
Cu atât mai mare a fost fericirea în momentul în care a aflat că era însărcinată. 

 Vedeta spune că era conștientă că odată cu venirea pe lume a fiului ei, și viața ei se va schimba complet. Schimbările hormonale prin care a trecut, au împins-o însă într-o depresie puternică. Vedeta recunoaște că ajunsese să se refugieze în alcool, pentru a scăpa de gândurile negre. 


„În cazul meu alcoolul a fost un refugiu. Acum, a nu se înțelege că l-am dus la extrem, nu încurajez, dar acolo, un strop, pe podeaua băii, când nu mai poți. Eu știam, din ce am auzit, că nu va fi doar cu lapte și miere și beatitudine. Pentru mine primul an de maternitate a fost un carusel al emoțiilor pe care nu știam că le voi avea. Mi-a fost greu să mă regăsesc. Nu puteam să-mi contorizez emoțiile. Nu înțelegeam clar iubirea aia de care îmi spuneau toți înainte să nasc”, a declarat Lili Sandu în emisiunea „Vorbește lumea”, de la PRO TV

Lili Sandu: La început mi-a fost rușine să vorbesc și prezentam pe Instagram o viață perfectă


Mai mult, vedeta spune că încerca să ascundă stările pe care le avea și transmitea pe rețelele de socializare că viața ei este perfectă. 

„Totul se învârtea în jurul copilului. Mă spălam pe păr la două săptămâni. La început mi-a fost rușine să vorbesc și prezentam pe Instagram o viață perfectă. Mi-a fost foarte greu, comunitatea mea a reacționat și femeile mi-au dat putere. Și spuneam «Asta simt. Am anxietate. Îmi vine să mă târăsc ca un șobolan. Nu mă recunosc»”, și-a amintit Lili Sandu.

Ce spune Dr.Cristian Andrei

 "Nu toate mamele pățesc așa ceva, unele au așa, ca un fel de călătorie plăcută, depinde ce le-a spus mama lor despe sarcină, nașterea o să te doară, o să vezi tu, așa cum se laudă bărbații cu armata, așa se laudă femeile cu nașterile și uneori te sperie experiența unei femei cu experiență. E important să fii pregătită pentru așa ceva, pentru că nu e de așteptat! În depresia peripartum, există această probabilitate să fie mama mai deprimată. Odată pentru că este contelația hormonală, pentru că de exemplu prolactina, esențială pentru sarcină și alăpare  produce un pic de depresie de felul ei; există și o încărcătură genetică, dacă la prima sarcină ai avut așa cea e bine să iei puțin trataent sau puțină psihoterape. (...) Și în cazul bărrbaților și în cazul femeilor, când e vorba de asta, e un fel de tratament petru o depresie cronică, discretă, care se a fi instalat cu ceva timp în urmă.", a declarat acesta în emisiunea „La Măruță”, de la Pro TV. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel