Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici, despre obiceiurile care ne aduc noroc, dacă sunt urmate în ziua de Florii

Data publicării:
Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3
Descriere foto: Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici au dezvăluit ce trebuie să facem de Florii ca să ni se îndeplinească dorințele.

Mihai Voropchievici şi Lidia Fecioru au vorbit în emisiunea ''Adevăruri Ascunse'', de pe Antena 3, despre cum putem urma obiceiurile și tradițiile care aduc noroc în dragoste, protejează casa și sporesc norocul.

"Pentru că avem crenguța de salcie de anul trecut se spune că pe cea de anul trecut e bine să o ardem. O putem pune acolo și mai tămâiem cu ea, că ne ducem la cimitir, să le ducem și lor câte o crenguța de salcie. Salcia este un talisman de protecție.Salcia se socoate un pom sfânt. De-aia plânge tot timpul. Ea s-a așternut drept pod pentru Maică Domnului și de aceea este aplecată. Se duc flori, în afară de salcie. Se duc mâțișorii ăia. Se sfințesc florile și aceste plante și se pun la icoane."

Cei doi au mărturisit că fetele care vor să aibă noroc în dragoste și în familie, trebuie să își pună o floare sub pernă. De asemenea, în această zi de sărbătoare este bine să sădim un pom.

"E bine să sădim un pom în Duminica Floriilor. A da viață la ceva. Sădeam flori, puneam flori în pământ, semințe care să iasă în vară. Puneam pomi și arbuști cu pomișoare. Pentru fetele care vor să se mărite, să se împărtășească de Florii.

Dacă ne doare spatele, să ne înconjurăm cu o funie și să ieșim din acel cerc. Să nu ne mai doară spatele tot anul.

Fetele de măritiș făceau coronițe și când ajungeam acasă le aruncăm pe acoperiș. Dacă aluneca și cădea de pe acoperiș, fata respectivă se mărita. Crenguțele uscate de salcie se pot toca mărunt, se ard, se fac cenușă, și se pun la florile cărora nu le merge bine, să își revină.

De Florii nu avem voie să fim supărați. Dacă ești supărat, așa îți merge tot anul.

Este bine să dai din puținul pe care îl ai și celor care nu au. Este bine să dăruim. Ziua de Florii este egală cu ziua Paștelui. Este ziua când Iisus a acceptat să i se spună Împărat."Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel