Lidia Fecioru, semnele prin care recunoști o persoană ipocrită: „Cam astea ar fi modalitățile de a se manifesta”

Data publicării:
Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN
Descriere foto: Sursa foto: Lidia Fecioru, Antena 3 CNN

Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt semnele ce-ți indică faptul că în jurul tău ai și persoane ipocrite, de care ar trebui să te ferești.

Lidia Fecioru a oferit în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3 noi sfaturi de viață, care, de data aceasta, te pot ajuta să identifici în cercul de prieteni sau în jurul tău o persoană ipocrită. Acesta va fi fix omul care-ți promite sprijin necondiționat, însă pe care nu ar trebui să te bazezi niciodată, spune specialista.

"Multă lume se confruntă cu ipocrizia oamenilor. Poate că și noi câteodată suntem ipocriți. Eu personal fac chestia asta pentru a mă apăra de alții mai ipocriți ca mine. Ipocritul spune una și face alta, înțelegi. Astfel de oameni, poți doar să poți să vorbești cu ei, în rest să nu te bazezi pe ei. "Ai nădejde în mine ca în cuiul lui Pepelea. N-ai nicio șansă. Ai nădejde în mine - ești ca și singur.", a spus Lidia Fecioru, la Antena 3 CNN.

Citește și: Lidia Fecioru, leac pentru reumatism: „Ne facem frecție la genunchi, la coate, la încheieturi”

Omul ipocrit nu-și va ține niciodată cuvântul

Cuvântul este important în orice fel de relație, consideră Lidia Fecioru. Așadar,  atunci când faci o promisiune, trebuie să fii în stare să o și duci la capăt și nu ai voie să te lași influențat de alte lucruri din jurul tău. În cazul în care nu reușești să faci asta și găsești anumite pretexte prin care să te „aperi”, devii ipocrit.

„Sunt oamenii ipocriți și îi găsim în foarte multe locuri, din păcate. Eu nu i-aș băga seamă, și dacă o dată un om ți-a promis ceva și nu s-a ținut de cuvânt și a făcut cu totul altceva, nu mai trebuie să-ți faci așteptări de la el.

Domnule, când ți-a ieșit cuvântul pe gură, trebuie să ai responsabilitate acelei fraze pe care ai spus-o. Mort, copt, îți curge sânge de nas, te ții de cuvânt, pentru că tu creezi așteptare, speranță. Dacă nu vrei să-l ajuți pe om, spune de la început. Nu-l fă pe om să își creeze tot felul de așteptări de la tine. Poate că din așteptarea asta, pe care tu i-o creezi omului, i se ruinează viața. Poate că tu ești o verigă la mijloc de care atârnă viața unui om.

Mie mi se permite, altora nu - ipocritul asta face. Adică tu poți, dar alții să nu aibă chestia asta. Exact așa și cu invidioși. ,Când vrei să îți iei o casă, taci. Când vrei să faci ceva pentru tine, taci. Nu spune la ghinioniști nimic.”, a continuat ea.

VEZI și: Lidia Fecioru, leacul care creşte imunitatea şi te apără de infecţii: "Are substanțe pe care din altă parte nu avem de unde să le luăm"

Cum recunoști o persoană ipocrită

Există și câteva semne clare care îți pot indica faptul că ai de-a face cu o astfel de persoană. Dacă ai identificat doar câteva dintre ele, Lidia Fecioru recomandă să te ferești cât mai mult posibil de acel tipar de om, care nu va aduce prea multe beneficii în viața ta. 

„Ipocriții nu vor admite niciodată că sunt vinovați de ceva, chiar dacă le aduci toate dovezile în față. Ăsta este ipocritul. care spune: "Eu n-am niciun vină, nu e vina mea." Ăla o să spună întotdeauna "altcineva e vinovat".

Supărarea - Este important să acceptăm că ipocriții sunt foarte sensibili atunci când când cineva vorbește despre neajunsurile lor. Nu mai vorbește cu tine, că e supărat. Întotdeauna va da vina pe toată lumea.

Drama -  Oamenii cu două fețe spun că nu suportă confruntările, certurile, din cauza unor fleacuri de fapt. De drept, ei fac doar ceea ce provoacă conflict. Omul codaș, care bagă străbe, și după aia zice că nu este sunt vinovat. Foarte periculoși.

Ipocriții mai au chestia asta cu manipularea. Manipulează într-un hal barbar. Adică noi toți ne-am lovit de acest gen de persoane. Mai uită-te la om, studiază-l. Eu am învățat în viața asta să nu mă mai supăr pe așa gen de oameni. 

Cam astea ar fi modalitățile de a se manifesta, de a trăi în ceilalți. Și noi îi vedem, îi simțim. Sfatul meu e să fim vigilenți și să nu avem de furcă cu ei.", a mai spus Lidia Fecioru.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel