Lidia Fecioru, leac pentru reumatism și dureri musculare: Ulei de ardei iute. Cum îl poți prepara acasă

Data actualizării: | Data publicării:
Lidia Fecioru, captură foto Antena 3
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură foto Antena 3

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit cum se prepară uleiul de ardei iute, un remediu eficient pentru reumatism și dureri musculare.

Invitată în platoul emisiunii „Adevăruri ascunse”, de la Antena 3, Lidia Fecioru dezvăluit cum se prepară acasă uleiul de ardei iute și care sunt beneficiile acestuia pentru sănătate. 

„Facem un ulei de ardei iute pentru a ne freca încheieturile pentru că îmbătrânim, nu întinerim. Şi atunci, putem face un ulei, singuri acasă.

Luăm zece ardei iuţi roşii, îi curăţăm, le tăiem doar căpăcelul, nu scoatem seminţele din ei şi le dăm drumul într-un borcan sau într-o sticlă (de sticlă, să nu fie de plastic) în care turnăm două pahare de ulei.

Ulei de care avem, că e de măsline, că e rafinat, dar eu zic să fie ulei simplu pentru că e ok. Acoperim borcanul şi îl punem la întuneric, undeva în şifonier, pentru o săptămână.

Sau putem să îi dăm prin maşina de tocat, să îi facem pastă. Şi amestecăm cu uleiul şi îl punem în şifonier o săptămână.

După o săptămână îl scoatem, trecem prin tifon masa pe care o avem şi cu acel ulei ne frecăm pe spate. E foarte bun pentru reumatism, pentru durerile de spate. Ne facem masaj.

Zece ardei iuţi prin maşina de tocat, amestecat cu ulei, lăsăm la macerat o săptămână şi apoi îl folosim pentru a ne face frecţie.

Beneficiile ardeiului iute

Ardeiul iute ştim foarte bine că îmbunătăţeşte circulaţia periferică aşa că nu e nicio problemă, chiar pentru cei care au probleme. Arterele mari duc sângele în jos, venele noastre duc sângele în sus şi îl duc cu greu mai ales când suntem supraponderali, când suntem mai sedentari.

Cei care au platfus. Şi din cauza asta apar varicele. Acest ulei e foarte bine să îl masăm, imediat după ce ne-am spălat, masăm cu acest ulei ca să ne înteţească puţin circulaţia şi să ne hidrateze foarte bine pielea”, a dezvăluit bioenergoterapeutul. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel