Lidia Fecioru, despre TRADIȚIA din prima zi de Paște: Ca să fim frumoase și rumene trebuie să ne punem...

Data publicării:
Captură video youtube/ Kanal D
Descriere foto: Captură video youtube/ Kanal D

Lidia Fecioru a dezvăluit ce trebuie să facem în Prima zi de Paște.

Lidia Fecioru vine cu câteva sfaturi, chiar înainte de Prima zi de Paște. Aceasta a dezvăluit care este obiceiul ce trebuie respectat în această sfântă zi, dacă vrem să fim frumoși tot anul. Mai mult, frumusețea trebuie să fie și interioară, nu doar exterioară, explică ea.

"De Paște, de obicei, e spălatul dimineața cu ou roșu și alb, ca să fim frumoase și rumene, să ne punem și un bănuț în apă ca să avem noroc la bani și un pic de busuioc ca să fim sănătoși. Important este ca sufletul să fie sănătos, că în rest nu contează. Putem fi și în colțul străzii să facem Paștele, putem să nu avem mâncare, decât o bucățică de pâine, dacă sufletul este împăcat și liniștit, sărbătorile sunt superbe. Dacă sufletul este frumos, e suficient. Trebuie să avem grijă cum îl mobilăm.", a declarat Lidia Fecioru, potrivit wowbiz.

"Tradițiile noastre sunt lăsate din moși strămoși"

Aceasta explică și importanța participărilor la slujbele religioase din această perioadă. Mâncarea trebuie mai întâi sfințită, explică Lidia Fecioru, iar mai apoi, timp de cele trei zile, se mănâncă din fiecare preparat.

"Tradițiile noastre sunt lăsate din moși strămoși. Cei care suntem ortodocși nu avem decât exact cum e lăsat de la Dumnezeu. Ce e interesant e că la noi, la biserică, dimineața, înainte de răsăritul soarelui, se duce lumea cu merinde și preotul iese și sfințește toate merindele care trei zile, în fiecare dimineață, se mănâncă câte un pic din ele ca să ai noroc, de la miei, până la brânzică de vaci. Îți dă așa un sentiment, pentru că e foarte frumos să mergi dimineața, la prima oră și să te întâlnești cu toată lumea la biserică.", a mai spus aceasta.

Cum sărbătorește Lidia Fecioru Paștele

"Anul acesta, de Paște, plec la Sibiu. Am prieteni acolo și mă duc să mă odihnesc cu ei împreună. Stau cu oamenii dragi, familia, nepoții. Sunt zile frumoase și ne ducem să ne odihnim, să stăm așa, că ne-am plictisit de stat în casă. Sper să fie frumos și timpul, să țină cu noi, dar acolo e frumos și chiar dacă plouă.", a continuat Lidia Fecioru.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience