Lidia Fecioru, despre sindromul inimii închise: „Oamenii pot muri de inimă rea”

Data actualizării: | Data publicării:
Lidia Fecioru, foto Facebook
Descriere foto: Lidia Fecioru, foto Facebook

Bioenergoterapeutul a dezvăluit cum poți afla dacă suferi de sindromul inimii închise și cât de mult ne poate afecta izolarea. 

Invitată în platoul emisiunii „Adevăruri ascunse”, de la Antena 3, Lidia Fecioru a dezvăluit ce înseamnă de fapt sindromul inimii închise și cum ne puteam da seama dacă suferim de această boală. 


„Noi trăim nişte frustrări şi nu mai vezi oameni să se bucure, toţi trăiesc cu frică, să nu se atingă de celălalt şi uşor-uşor ne închidem sufletul. Am dezvoltat nişte fobii, nişte frustrări pentru că nu putem fi noi.


Nu ne putem trăi dorinţele, viaţa şi asta e foarte important. Majoritari acum sunt cei care au acest sindrom. Să nu fugim de noi şi să recunoaştem că avem această problemă acum.


Poate că şi eu, care sunt foarte puternică şi pot să tresc peste foarte multe lucruri, am momente şi aceste stări. Mă trezesc că le am şi îmi vine să stau mai mult în casă şi îmi vine să zic: Nu mai pot!


Şi îţi vine să iei un somnifer, să dormi şi să speri că atunci când te trezeşti să fie mai bine.


Lumea păţeşte foarte multe infarcte pentru că forma de stres în care trăim nu e o formă uşoară, ci o formă foarte mare. Stăm cu stres începând de la serviciu, până la copii că nu au posibilităţi şi tot aşa. Indiferent de vârsta pe care o avem.


Trebuie să avem curajul să înfruntăm boala. Ar trebui să dăm drumul, într-un fel, testării pentru că e foarte importantă. Sunt oameni care nu îşi dau seama.


Câteodată intru pe pagini de divertisment pentru că am nevoie să râd. Să nu uităm să râdem. Nu vă uitaţi la filme triste, uitaţi-vă la o comedie. Mă uit pentru că nu mai vreau să mă gândesc la altceva, vreua să râd puţin. Citesc bancuri, ascult muzică veselă.


Dacă ai posibilitatea să vorbeşti cu un prieten, să îl suni, lucrurile astea ar trebui să fie scoase din noi, câte puţin. Nu va veni nimeni să te întrebe nimic şi nici nu ne întreabă. Dacă nu te mişti tu, să te impulsionezi, să poţi supravieţui, nu ai cum să treci peste”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel