Lidia Fecioru, despre cum să ne vindecăm de vinovăție și supărare: "Sunt două fețe ale aceleiași monede"

Data actualizării: | Data publicării:
Lidia Fecioru, foto Facebook
Descriere foto: Lidia Fecioru, foto Facebook

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit cum putem să îi iertăm pe cei care ne-au greșit, dar și cât de toxic este sentimentul de vinovăție.

Invitată în emisiunea "Adevărul ascunse", bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit despre sentimentul de vinovăție. Aceasta a mărturisit că supărarea trece atunci când iertăm și ne detașăm de acele lucruri.

 

"Se spune că supărarea și vinovăția sunt două fețe ale aceleiași monede. Atunci când ne supărăm noi avem sentimentul de vinovăție. E foarte important: tot timpul noi facem lucrurile astea asupra propriei persoane. Noi avem tandința să spunem că alții sunt vinovați. Dacă ne simțim vinovați se presupune că celălalt este supărat. Oricum, astea două, sunt acolo, în prezență. În supărare se aude chemarea iubiri. Noi când ne supărăm avem frustrare și începe să ne fie milă de noi. Ne simțim victime. Supărarea trece cu iertare și detașare. Acceptarea. Accept că sunt vinovat pentru supărarea cuiva, accept că m-am supărat că am făcut un rău, a explicat Lidia Fecioru la Antena 3.

De asemenea, Lidia Fecioru a explicat că furia se naște din supărare și că trebuie să o controlăm pentru a nu se ajunge la conflicte mai mari.

Trebuie să îndreptăm niște lucruri. Trebuie să învățăm că în supărare este foarte multă furie. Se spune că furia ne permite să simțim limita. Acolo s-au întâmplat cele mai mari catastrofe între oameni. Când furia nu a mai cunoscut limita. Trebuie să permitem furiei să  trăim dar puterea stă în interiorul nostru, să ne controlăm.

"A ne simți vinovați este unul dintre cele mai distructive procese pentru om. Te răzbuni pe tine însuți. Atunci când ne supărăm, avem sentimente. Nu ne putem supără decât pe cineva pe care iubim și nu ne vine înapoi, sau aveam o așteptare de la cineva. Este important să o recunoaștem.  A ne simți vinovați este unul dintre cele mai distructive procese pentru om. Vina este un sentiment auto-agresiv. Te răzbuni pe ține însuți pentru propriile tale păcate. Te autoflagelezi. Nu putem merge mai departe. , a mai spus Lidia Fecioru.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel