Lidia Fecioru, despre avantajele şi dezavantajele unei căsătorii târzii: "Acolo nu există sentimente, ci doar respect

Data publicării:
Captură video/ Antena 3
Descriere foto: Captură video/ Antena 3

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit despre avantajele şi dezavantajele unei căsătorii târzii.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, de pe Antena 3 CNN despre avantajele şi dezavantajele unei căsătorii târzii.

În Basarabia, de pildă, fete se mărită devreme, până în 20 de ani. Şi la noi, în Ardeal, în familiile unde se respectă tradiţiile mai se întâmplă asta. O femeie tânără face copii sănătoşi şi are putere să-i crească. Când înaintează în vârstă, o femeie are pretenţii mari de la partener. De aceea, când se căsătoreau de tineri nu ţineau cont că unul dintre ei era sărac.

Ei se şi educă unul pe altul atunci când sunt foarte tineri. Se înţeleg foarte bine pentru că se cunosc foarte bine. Aceste căsnicii sunt foarte trainice. Studiile arată că nu ar fi, dar dacă ne uităm în istorie, chiar este aşa. Trec prin multe chestii impreună, atunci când sunt căsătoriţi de tineri. Mai depinde şi de tipul omului şi cum a fost crescut.", a spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

Lidia Fecioru: "Femeia iubeşte cu urechea şi cu ochii"

"Sunt şi cupluri care sunt căsătoriţi de tineri şi nu au copii. Nu pentru că nu pot, ci pentru că nu vor. Aşa sunt ei şi aşa îşi doresc. Copilul este rodul iubirii. 

Când te căsătoreşti târziu, creşte amocul de a face repede un copil, creşte şi amocul hormonilor. Dar devenim din ce în ce mai pretenţioşi. La 40,45,50 de ani gândeşti ce ai şi ce ţi-ar putea aduce în plus. Acolo nu există sentimente, ci doar respect. Facem excepţie de persoanele de 60 de ani, care se căsătoresc cu femei de 25 de ani.

Căsătoriile cele mai târzii sunt cele mai trainice. Nu este chiar aşa. Pretenţiile cresc şi actul căsătoriei se petrece mai greu. Devenim foarte cârcotaşi după o anumită vârstă.Orice căsătorie are un risc. Trebuie să înţelegem asta. Femeile trebuie să lase bărbatul să fie bărbat. El e vânătorul. Nu femeia trebuie să facă totul. Dacă femeia ia toate rolurile, atunci aia nu mai este relaţie. Lasă-l să-ţi ia flori când vrea el. Trebuie să vedem lucrurile altfel. Nu mai este o modă să faci curte unei femei. Toate se produc pe internet. Nu e bine aşa. Pe site-uri sunt frustrări foarte multe. Femeile iubesc cu urechea şi cu ochii.", a mai spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

Cele mai importante aspecte după care eşti evaluat la prima întâlnire

"Un psiholog spunea că o femeie îşi dă seama în primele 10 secunde dacă să aibă o relaţie cu bărbatul din faţa ei sau nu.Deci, doar atât îi trebuie unei femei să scaneze un bărbat. Ştie dacă va fi sau nu bărbatul vieţii ei.  Sunt patru lucruri mari care fac regula celor 10 secunde. Un psiholog spunea că noi, oamenii, când interacţionăm cu cineva, stim cu cine stăm de vorbă din prima. Primul lucru după care eşti evaluat la prima întâlnire este dantura. Dinţii pot spune foarte multe despre o persoană. Pot spune despre acea persoană dacă bea, fumează sau dacă nu se odihneşte.", a spus Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

Lidia Fecioru: "Zâmbetul îţi dă o lumină aparte"

"Totodată, o dantură cariată mai spune şi că omul respectiv este neglijent. Acum, nu trebuie să-ţi pui dantură de zirconiu, dar îţi poţi repara dantura şi din materiale mai ieftine.

De multe ori, oamenii se zgârcesc pentru ei. Ar găsi să facă orice cu acei bănuţi, pe care i-ar putea da pe dinţi. Se spune că dinţii se strica la persoanele care sunt bârfitoare. Bârfitul este o cauză a stricării dinţilor.Zâmbetul sănătos şi deschis îşi pune amprenta. Astfel că zâmbetul este al doilea lucru după care eşti evaluat pentru prima dată.

Zâmbetul îţi dă o lumină aparte şi o stabilitate interioară. Oamenii care râd au şi un simţ al umorului foarte mare. Sunt oameni care râd de ei înşişi şi sunt foarte haioşi. Se spune că pe aceşti oameni te poţi baza în viaţă.

Vorbirea este cel de-al treilea lucru după care eşti evaluat când cunoşti pe cineva. O voce piţigăiată este cruntă. De multe ori, te uiţi la persoană şi parcă vocea nu se potriveşte cu ambalajul. Cu toate acestea, vocea se aseamănă cu persoana. Vocea reflectă şi caracterul.

Încrederea în sine este alt lucru după care eşti evaluat la prima întâlnire. Felul în care te tratezi tu pe tine, aşa te vor trata şi ceilalţi. Dacă tu te laşi comandat de toată lumea, te vor comanda şi cei care vor veni după cel care te-a comandat primul. Trebuie să ne vindem foarte scump în viaţă.

Încălţămintea, al patrulea lucru după care eşti evaluat la prima întâlnire. Cartea de vizită a unui om este încălţămintea, dantura, unghiile şi urechiile.", a mai spus bioenergoterapeutul.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel