Lidia Buble este în doliu. Artista și-a pierdut cel mai bun prieten: „Cum voi învăța să trăiesc...”

Data publicării:

Lidia Buble trece prin momente grele, după ce o ființă dragă s-a stins din viață. 

Lidia Buble este în doliu, după ce câinele său, Bubbly, s-a stins din viață. Anunțul trist a fost făcut chiar de artistă pe rețelele de socializare. Aceasta a mărturisit că este în stare de șoc și nu-i vine să creadă că și-a pierdut cel mai bun prieten. Mai mult decât atât, Lidia Buble a precizat că nu știe cum să trăiească fără animăluțul său. 

Lidia Buble este în doliu

„Nu știu cum voi învăța să trăiesc fără tine... Ai luat jumătate din mine cu tine. TE IUBESC, PRIETENUL MEU CEL MAI BUN”, a scris artista pe InstaStory.

Boala de care suferă Lidia Buble

Chiar dacă solista  a fost plecată recent în cadrul emisiunii „Sunt celebru, scoate-mă de-aici”, aceasta se confrunta, în același timp, cu o mare fobie: frica de întuneric. În timp ce în propria locuință cântăreața declara că nu poate dormi decât 2-3 ore pe noapte, din cauza acestei frici, în jungla dominicană artista a fost nevoită să doarmă sub cerul liber, unde insectele și reptilele erau la orice pas.

„Dacă am tablouri prin casă mă gândesc că noaptea pleacă aia din tablou… Am nopți în care nu închid niciun ochi. Adorm doar spre dimineață când se luminează afară, 2-3 ore. În unele seri e chinuitor. În momentul în care rămân singură o iau razna rău de tot”, a dezvăluit Lidia Buble în cadrul unei emisiuni TV.

Cum se manifestă nictofobia, boala de care suferă Lidia Buble

Teama de întuneric, nictofobia poate fi asociată cu o tulburare de somn, cum ar fi insomnia. Un studiu asupra studenților cu insomnie a descoperit că aproape jumătate dintre aceștia aveau o frică de întuneric. Cercetătorii au măsurat răspunsurile studenților la zgomote atât în lumină, cât și în întuneric.

Somn agitat

Cei care au avut cele mai multe probleme cu somnul au fost mai ușor surprinși de zgomot în întuneric. Studenții cu insomnie au devenit din ce în ce mai anxioși și anticipativi, potrivit Healthline.

În cazul copiilor care au frică de întuneric, specialiștii le recomandă părinților să se adreseze medicului dacă:

- au probleme cu somnul

- se simt deosebit de anxioși sau în dificultate în întuneric

- au un alt motiv să creadă că este posibil să aveți nictofobie

Diagnosticarea nictofobiei

Diagnosticul presupune întâlnirea cu medicul dumneavoastră şi răspunsul la întrebări despre simptomele dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă poate solicita, de asemenea, un istoric psihiatric și social. De acolo, medicul dumneavoastră poate utiliza criteriile de diagnostic privind fobiile specifice pentru a pune un diagnostic formal.

”Unele fobii nu necesită neapărat tratament, mai ales dacă teamă ta este de ceva ce nu întâlnești în mod normal în viața de zi cu zi, cum ar fi șerpi sau păianjeni.

Nictofobia, pe de altă parte, poate face foarte dificil dormitul suficient. Acest lucru vă poate afecta starea generală de sănătate și poate duce la tulburări de somn, cum ar fi insomnia”, mai arată Healthline, potrivit DC MEDICAL. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel