Lidia Buble a ajuns cântăreață din întâmplare. Detalii neștiute despre drumul spre celebritate: "Dacă ne află Viorel Buble de la Deva, ne rupe gleznele ca la pui"

Lidia Buble, sursa foto Facebook
Descriere foto: Lidia Buble, sursa foto Facebook

Lidia Buble a făcut senzație încă de la prima piesă pe care a lansat-o, impresionând cu vocea ei și câștigându-și dreptul la celebritate, într-un timp relativ scurt. Cu toate astea, puțini sunt cei care cunosc detalii despre începuturilor ei în muzică și cum i-a surâs șansa acesteia.

Provenită dintr-o familie numeroasă, cu 11 copii, Lidia Buble a cântat prima oară, în față publicului, în corul bisericii. Pe vremea aceea, frumoasa cântăreață nici nu visa că ani mai târziu va fi una dintre vocile reprezentative ale României și că piesele ei vor urca cu repeziciune în top-uri. Totul avea să înceapă în anul 2014, când artista avea să lanseze, alături de Adrian Sînă, prima piesă „ Noi simțim la fel”. Iar acesta a fost doar începutul....

Invitată în podcastul lui Cătălin Oprișan, „Vreau să știu”, Lidia Buble a povestit detalii neștiute despre începuturile ei în muzică, precum și despre prima ei întâlnire cu Adi Sînă.  

Drumul de la vânzarea de mașini la celebritate

„Eu lucram în Mall Băneasa, eram un soi de manager de vânzări auto.(...) Am ajuns la el cu o prietenă, care își dorea să devină cântăreață. Am ajuns acolo, am stat cred că vreo oră și jumătate și, întâmplător,  lui Adi i-a plăcut mai mult cum am cântat eu. Și mi-a zis „ Tu o să fii următoarea stea a muzicii românești, următoarea revelație...că tu o să ajungi, că tu o să faci...”, povestește Lidia Buble. 

Eu mi-s de la Deva și am trăit fără televizor

Și pentru a-i dovedi acesteia că toate laudele aduse nu sunt doar vorbe în vânt, acesta i-a oferit și o piesă.

„ Zice, uite am o piesă în studio pe care am trimis-o zilele acestea la cele mai mari artiste din România și a început să îmi zică: Antonia, Nicole Cherry, alte nume și eu mă uităm așa la el...”De ce te uiți cu ochii ăștia mari la mine? – Păi, pentru că nu știu cine sunt fetele. – Cum adică nu știi? Tu pe ce lume trăiești? – Păi, eu mi-s de la Deva și am trăit fără televizor,” a povestit cântăreața amuzată. ”Dacă mă întrebi despre grupul Speranța, ăștia ai mei de la biserica știu, dar despre fetele astea nu știu”,  a continuat ea, spre amuzamentul lui Oprișan.

Și atunci, acolo a ascultat pentru prima dată, piesa care avea să îi aducă celebritatea „ Noi simțim la fel”. Odată înregistrată și trimisă la casele de discuri, ofertele au început să vină în tăvălug către puștoaica de 19 ani, venită de la Deva.

Dacă ne află Viorel Buble de la Deva, ne rupe gleznele ca la pui

„ M-a sunat într-o zi și mi-a zis că toată lumea te vrea, toți vor să te semneze și i-am zis, " măi, omul lui Dumnezeu, dacă tu vrei să îmi trimiți piesa aia de amintire să o mai ascult și eu din când în când, să mă dau mare pe acolo pe la Deva, pe scara blocului, bine. Dacă nu, mie nu îmi trebuie industrie, că tu nu înțelegi că, dacă ne aude tati, dacă ne află Viorel Buble de la Deva, ne rupe gleznele ca la pui, la amândoi,” își amintește Lidia.

Într-un final, Adrian Sînă a reușit să o convingă, în ciuda protestelor ei,  și au înregistrat piesa și videoclipul.

Mincinosule, care ești, mi-ai spus că piesa asta nu o să pară nicăieri

Lidia își amintește amuzată și acum, cum și-a auzit pentru prima oară piesa la radio:

„ Prima dată când mi-am auzit piesa pe radio, eram în drum spre locul de muncă, pentru că eu încă mergeam la muncă, nu îți imagina că mi-am lăsat locul de muncă. Mie îmi plăcea foarte mult ce făceam. Eu eram foarte mulțumită și fericită cu job-ul meu. Și eram pe un post de radio și ziceau că "vocea care ne-a luat de cap dimineața asta", că nu știu ce... și când au zis Lidia Bubble, „ Noi simțim la fel”, mie mi s-au tăiat picioarele de la genunchi în jos, am început să plâng isteric. Șoferul m-a întrebat, „ Domnișoară va simțiți bine?” și am spus „Opriți acum!” și am luat telefonul și... „ Mincinosule, care ești, mi-ai spus că piesa asta nu o să pară nicăieri. Că acum dacă o să audă tati, ce mă fac, că mă ia înapoi la Deva, că....”, a continuat să își depene amintirile Lidia.

Însă, lucrurile nu au luat întorsătura pe care se aștepta ea să o ia și la scurt timp, avea să susțină primul ei concert, la Chișinău. La încheierea concertului, Lidia avea să coboare de pe scenă, știind clar că viața i se schimbase definitiv. L-a îmbrățișat pe cel ce a descoperit-o și i-a mulțumit că a ajutat-o să își dea seama ce își dorește să facă în viață, din acel moment. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Cristina Nacar | Dată: 27 Martie 2023, 18:07 | Categorie: Vedete
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience