LIA, fostă concurentă X Factor, sfat de la Ștefan Bănică: ”Am avut posibilitatea să...” EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

LIA, fostă concurentă X Factor, a vorbit în exclusivitate pentru Spectacola despre experiența care i-a deschis noi orizonturi, dar și despre cum a fost să-l aibă pe Ștefan Bănică Jr. drept mentor.

Ioana Ardelean, cunoscută acum drept LIA, s-a făcut remarcată publicului, după ce a participat în cadrul competiției X Factor, unde l-a avut mentor Ștefan Bănică. În exclusivitate pentru Spectacola, artista a dezvăluit cum a ajuns să participe la acest concurs de talente, dar și ce impact a avut asupra vieții ei.

Am avut mari emoții și mi-a fost tare frică să particip. Eu am ajuns la acest concurs datorită insistențelor venite din partea persoanelor dragi din jurul meu care m-au împins constant de la spate. Pe această cale le mulțumesc! Fără ei nu aș fi avut curajul de a participa la X Factor. În ceea ce privește viața mea, ea nu s-a schimbat prea mult, dar experiența m-a ajutat să conștientizez cum este realizat un show de televiziune și ce se întâmplă în spatele cortinei. X Factor e o experiență frumoasă, care te ajută să vezi cum e să cânți pe o scenă mai mare, în fața unui public. Când nu ești artist, nu ai scena la dispoziție mereu, așa că e bine să existe astfel de concursuri care să te lase să experimentezi gustul ei și senzația pe care ți-o dă., a declarat LIA pentru Spectacola.

Ștefan Bănică Jr a fost mentorul Liei la X Factor

Frumoasa cântăreață a avut posibilitatea să învețe de la mentorul ei extrem de multe lucruri. Experiența pe care Ștefan Bănică o are în muzică a ajutat-o pe LIA să vadă acest domeniu cu alți ochi.

”A fost interesant. Am avut posibilitatea să observ cum se raportează la toate detaliile care au întregit prestațiile pe care le-am avut. A pus mult accent pe emoție și asta m-a făcut să sap mai mult în interiorul meu și să îmi înțeleg trăirile pentru a o putea oferi celor care mă privesc o stare, o emoție.”, ne-a mai spus artista.

De asemenea, LIA a primit și un sfat prețios de la Ștefan Bănică. 

”Să am curaj.”, ne-a mărturisit aceasta, când am întrebat-o despre cel mai valoros sfat pe care i l-a dat mentorul de la X Factor.

Mai mult, chiar dacă nu a mai ținut legătura cu Ștefan Bănică după ce s-a sfârșit competiția, LIA spune că a fost încurajată de toți jurații X Factor să continue pe acest drum, ceea ce a și făcut. 

”Nu am ținut legătura după ce am ieșit din concurs, dar pe parcursul emisiunii am fost încurajată de jurați să continui pe acest drum.”, a mai spus solista.

Cu ce artist își dorește LIA să colaboreze

 LIA are planuri mari pe viitor, motiv pentru care aceasta s-a gândit deja și la artiștii cu care și-ar dori să colaboreze.

”Mi-ar plăcea mult să fac o colaborare cu Holograf.”, ne-a mărturisit LIA.
 

Ce și-ar dori artista ca fanii să știe despre ea

”Trecând de sfera muzicală, aș vrea ca oamenii să afle despre mine faptul că am o pasiune pentru arta bizantină, țin mult la valorile creștine și păstrez în mine un spirit ludic pe care îl manifest din plin cu oamenii dragi inimii mele.”, ne-a mărturisit cântăreața.
 
Părinții au fost cei care au sprijinit-o necondiționat pe LIA, încă de când a decis că vrea să urmeze această carieră.

”Cea mai mare susținere a venit din partea părinților mei. Ei mi-au fost alături de la început și îmi sunt alături și în prezent. Au făcut și fac în continuare multe eforturi pentru a mă ajuta să îmi urmez marea pasiune.”, a mai spus aceasta.

Ce ar fi făcut cântăreața, dacă nu era muzica

”Îmi e greu să spun ce ar fi fost dacă nu era muzica. Cânt de la vârsta de 9 ani, iar de atunci am spus că vreau să devin cântăreață și nu a existat o altă variantă în mintea mea. Am terminat facultatea de Litere din București, secția Studii europene, iar acum fac un master în Istoria artei și filosofia culturii și sunt pasionată de arta bizantină. Deci, dacă nu aș mai face muzică, aș încerca să fac ceva pornind de la acest master. Nu știu să spun cu exactitate ce, dar există un plan B chiar dacă nu e prea bine conturat.”, a spus LIA pentru Spectacola.


 

LIA a lansat piesa „În urma ta” 

„În urma ta” e inspirată din muzica anilor `80. Are un aer proaspăt, presărat cu un iz de nostalgie al acelei perioade de timp, iar acesta cred că este atuul suprem al melodiei mele. Mi-a plăcut mult acest concept propus de echipă și am primit cu mare entuziasm oportunitatea superbă de a călătorii prin timp, păstrând, în același timp, elemente specifice muzicii contemporane. Cât despre mesajul piesei, se rezumă la o situație cu care ne-am confruntat deseori în viață, incapacitatea inimii de a se sincroniza cu mintea. Când conștiința îți spune că e timpul să pleci, dar inima găsește pârgii pentru a se întoarce acolo unde cândva era fericită. Cred că mulți am trăit asta. Eu sigur da.”, a încheiat LIA.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel