Lia Bugnar, avertisment pentru posesorii de câini. A ajuns cu patrupedul de urgență la spital

Data actualizării: | Data publicării:
Lia Bugnar, sursa foto Facebook
Descriere foto: Lia Bugnar, sursa foto Facebook

Lia Bugnar a trecut prin clipe de groază după ce a ajuns de urgență cu animalul ei de companie pe masa de operație. 

Lia Bugnar a tras un semnal de alarmă pentru toți posesorii de câini. Iago, patrupedul vedetei a trecut prin două operații, după ce a suferit de torsiune gastrică. Aceasta spune că în cele mai nefericite cazuri, cățeii pot muri în doar câteva minute. 


Iago este acum bine, dar Lia Bugnar a tras o sperietură pe cinste. Într-o postare pe Fcabeook, aceasta le-a explicat fanilor care sunt simptomele și care sunt cauzele care pot declanșa această boală. 


„Cățelul Iago a pățit un necaz mare acum câteva zile (luni), pot acum să scriu, pentru ăa e mai bine, deși ne-a trecut glonțul pe la ureche. Vă zic și vouă ca să nu pățiți, poate știți de asta, poate nu, mai ales aceia care aveți cătei de talie mare. Băiatu' Iago a pațit o drăcie care se cheamă torsiune gastrică. Asta înseamnă ca i s-a întors stomacul la propriu. În cele mai multe cazuri moartea survine în niște minute, limba se face albastră și cainele moare pana să apuci să te dezmeticești. Alteori durează ceva și, cu cât ajungi mai târziu cu el pe masa de operație, cu atât sunt șanse mai mari ca stomacul să fie necrozat și să trebuiască să fie tăiat porțiuni mai mici sau mai mari, uneori așa de mari, încât cățelul nu mai poate fi salvat. 


Cauza e, în general, faptul că hrănești câinele înainte să-l scoți la joacă, sau că-i dai sa mănânce imediat ce a venit de la joacă. Sau, cum s-a întâmplat la noi, din senin, în mijlocul zilei, după ce a mâncat niște boabe, fir-ar mama lor de boabe.


Cam asta a fost cea mai delicată declarație de iubire pe care eu și Iago am primit-o vreodată. V-am povestit ca să știți, cine are cățel, grijă, am pățit, se poate păți, e nașpa rău de tot. Hai, sănătate la toți cățeii de pe planetă”, a scris Lia Bugnar pe Facebook. 

 

Citește și: Lia Bugnar, reacție după vestea redeschiderii teatrelor, cu doar 30% din capacitate: Mai bine încerc online



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel