Levente Molnár, Premiul pentru cel mai bun actor la Cinefantasy IFF din Sao Paulo, Brazilia

Data publicării:
Levente Molnár - Premiul cel mai bun actor la Cinefantasy IFF din Sao Paulo, Brazilia, foto Facebook
Descriere foto: Levente Molnár - Premiul cel mai bun actor la Cinefantasy IFF din Sao Paulo, Brazilia, foto Facebook

Actorului Levente Molnár i-a fost decernat premiul pentru cel mai bun actor în Sao Paulo, Brazilia, în cadrul celei de-a unsprezecea ediții a festivalului de film Cinefantasy International Film Festival, pentru rolul Bálint Grassai, jucat în filmul Hasadék / Ravine, debutul regizoral în lungmetraj al regizorului maghiar Balázs Krasznahorkai.

Din cauza pandemiei, în acest an, proiectia filmului și decernarea premiilor au avut loc on-line, weekendul trecut.

Acțiunea filmului se desfășoară în Maramureș, în peisajul inegalabil al Munților Rodnei și împrejurimile comunei Poienile de sub Munte și urmărește povestea unei relații tată-fiu, utilizând motive specifice baladei.

Medicul de origine transilvăneană, Bálint (Levente Molnár), se întoarce din Budapesta pe plaiurile natale unde are loc întâlnirea cu fiul adolescent, pe care-l părăsise în urmă cu 17 ani. De aici călătoria lui, planificată inițial ca una scurtă, ia o turnură dramatică. Fiul, Simon (Babai Dénes), duce o viață rebelă și autodistructivă, sub “oblăduirea” lui Dumitru, conducătorul mafiei locale.

Filmul vorbește despre importanța puterii relațiilor de familie și despre contradicțiile create în cadrul acestor relații, despre crimă și pedeapsă.

Pe lângă protagonistul filmului, Levente Molnár, în film mai apar și actori din Ungaria și România ca: Dénes Babai, Lajos Kovács, Rozi Lovas, Roland Tzafétas. Anul trecut, Levente Molnár, a primit premiul Criticilor de Film din Ungaria pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru rolurile jucate în filmele Apró mesék (Povești mărunte) și Foglyok (Prizonierii).Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel