Leonardo DiCaprio va juca rolul principal într-un remake în limba engleză după ''Another Round''

Data publicării:
Leonardo DiCaprio, captura foto YouTube/Oscars
Descriere foto: Leonardo DiCaprio, captura foto YouTube/Oscars

Leonardo DiCaprio urmează să fie protagonistul unui remake în limba engleză după pelicula ''Another Round'', realizată de scenaristul şi regizorul Thomas Vinterberg şi recompensată cu Oscarul pentru ''cel mai bun lungmetraj internaţional'' la ediţia de anul acesta a galei.

Potrivit Endeavor Content, care dezvoltă proiectul în colaborare cu Makeready şi Appian Way Productions, companie deţinută de DiCaprio, Vinterberg va fi producătorul executiv al peliculei în limba engleză, care va adapta filmul original danez.

DiCaprio va juca rolul principal, interpretat de actorul danez Mads Mikkelsen în pelicula originală, într-un amestec de dramă şi comedie, povestea unui profesor de istorie şi a prietenilor acestuia care încep să consume alcool pentru a testa teoria psihiatrului norvegian Finn Skarderud potrivit căreia oamenii ar trebui să bea constant de-a lungul zilei pentru a contracara o deficienţă de 0,05% de alcool în sânge, relatează Agerpres.

Potrivit revistei de specialitate Deadline, companiile de producţie Appian, Endeavor şi Makeready au obţinut drepturile pentru ''Another Round'' în urma unui război al ofertelor care i-a inclus totodată pe actorul Jake Gyllenhaal şi compania Nine Stories Productions, a producătorului Riva Marker, precum şi pe actriţa-regizoare Elizabeth Banks, în parteneriat cu Universal Pictures.

Având titlul original ''Druk'', filmul a fost una dintre peliculele încununate de succes în sezonul premiilor cinematografice 2021, după ce a obţinut mai multe nominalizări la BAFTA, Oscar şi Globurile de Aur. În plus faţă de trofeul pentru ''cel mai bun lungmetraj internaţional'', Vinterberg a fost nominalizat şi în categoria ''cea mai bună regie'' la premiile Oscar. A pierdut în faţa lui Chloe Zhao, realizatoarea peliculei ''Nomadland'', desemnat totodată ''cel mai bun film''.

La premiile BAFTA, ''Another Round'' a primit nominalizări pentru ''cel mai bun scenariu original'', ''cel mai bun regizor'' şi ''cel mai bun actor în rol principal'', precum şi pentru ''cel mai bun film într-o limbă străină'', categorie pe care a şi câştigat-o.

În timpul discursului emoţionant de acceptare a premiului Oscar, Vinterberg i-a dedicat trofeul fiicei lui, Ida, care urma să o joce pe fiica din film a lui Mikkelsen, dar care a decedat într-un accident de maşină la mai puţin de o săptămână de la începerea filmărilor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel