Cum afectează depresia creierul, dar și cum o putem trata. Leon Dănăilă: „Putem avea ghinionul să dezvoltăm circuite patologice”

Data publicării:
Leon Dănăilă, capură YouTube Fain&Simplu
Descriere foto: Leon Dănăilă, capură YouTube Fain&Simplu

Neurochirurgul Leon Dănăilă a dezvăluit cum afectează depresia creierul, dar și cum poate fi tratată.

Leon Dănăilă se numără printre cei mai de succes medici neurochirurgi din România. Acesta a ajuns să fie îndrăgit de o țară întreagă datorită simplității și modestiei cu care își trăiește viața. Reputatul Dănăilă, în vârstă de 89 ani, membru al Academiei Române și profesor al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davilă, cercetător cu 18 brevete de inventator și autor a 59 de cărți și tratate de neurochirurgie, a vorbit despre cum se vede depresia în creier, dar și cum se tratează ea. 

Cum afectează depresia creierul, dar și cum o putem trata

Invitat în cadrul podcastului „Fain & Simplu”, cu MIhai Morar, Leon Dănăilă a dezvăluit cum afectează depresia creierul. Celebrul neurochirurg susține că, la cei care suferă de depresie sau anxietate, s-a constatat o atrofie fronto-orbitală. Totodată, medicul Leon Dănăilă a vorbit și despre cum putem trece peste perioadele de depresie. Acesta recomandă să se administreze tratament medicamentos, dar și anumite exerciții, care să împiedice celulele să nu dezvolte circuite și sinapse patologice. 

„S-a constatat, la cei care au depresii, ca și la anxietate, se găsește o atrofie celulară fronto-orbitală. Dacă nu se vede nimic pe RMN sau pe tomografie computerizată, asta nu înseamnă că depresia este o stare fiziologică care nu are nicio importanță. Nu există așa ceva! Are o bază anatomică, s-a dovedit clar și la oameni, dar și la animale. Dacă vrem să scăpăm de perioada aceasta de depresie și de anxietate trebuie să facem anumite exerciții, dar exercițiile respective trebuie făcute cu un anumit tratament, care să împiedice starea de anxietate. Dacă facem doar exerciții avem ghinionul să dezvoltăm circuite patologice care deja există și ca ele să se înmulțească și să facă mai rău decât bine. Nu este bine doar tratamentul fizioterapic sau doar exercițiile care să mărească neuroplasticitatea creierului. Trebuie neapărat cu tratament medicamentos, care să împiedice celulele să nu dezvolte circuite și sinapse patologice”, a dezvăluit neurochirurgul Leon Dănăilă, în cadrul podcastului „Fain & Simplu”, cu MIhai Morar.

Leon Dănăilă: „Primesc telefoane din toată țara și din străinătate”

Medicul Leon Dănăilă este unul dintre cei mai apreciați neurochirurgi din România. Acesta a recunoscut că este căutat și din străinătate de oameni care au probleme neurochirurgicale. 

„Sunt în primul rând medic neurochirurg cu o activitate destul de mare în acest domeniu. Cred că nu mai am corespondent la noi în țară, nu știu, în străinătate nu am văzut, dar sunt solicitat din această cauză, fiindcă am o experiență mare, să dau consultații nu numai în domeniul neurochirurgical, ci și în domeniul afecțiunilor sistemului nervos central, al afecțiunilor cerebrale. Primesc telefoane din toată țara și din străinătate. Oamenii sunt interesați, îmi prezintă cazuri care sunt aparent intratabile, caută idei și rezolvări cât mai diverse, prin toată lumea. Au venit și din statul Arizona, și din Canada, și din Mexic, și din multe țări din Europa. Da, îi ajut cât pot.”, a spus Leon Dănăilă pentru Viva!

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel