Leo de la Strehaia a fost condamnat definitiv pentru evaziune fiscală

Data publicării:
Inchisoare, sursa pixabay
Descriere foto: Inchisoare, sursa pixabay

Leo de la Strehaia a fost condamnat definitiv, miercuri, pentru evaziune fiscală.

Ion Stelică Mihai, cunoscut în showbiz ca Leo de la Strehaia, a fost condamnat miercuri, 29 septembrie, la doi ani și jumătate de închisoare cu executare într-un dosar de evaziune fiscală. Pentru că faptele se prescriu pe 2 octombrie 2021, s-a dorit o decizie finală cât mai repede.

"Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în fond, rejudecând: I. În temeiul art.396 alin.2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul MIHAI ION-STELICĂ la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art.32 alin.1 din Codul penal rap. la art.8 alin.1 din Legea nr.241/2005 (în reglementarea ulterioară modificării aduse prin Legea nr.55/2021) cu aplic. art.5 din Codul penal. Menţine pedepsele complementare şi accesorii aplicate inculpatului prin sentinţa penală apelată.", arată, printre altele, minuta Curții de Apel București.

 

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel