Leguma care oprește căderea părului și previne albirea prematură

Data publicării:
Sfaturi pentru păr, sursa pixabay/ autor Hamlet94
Descriere foto: Sfaturi pentru păr, sursa pixabay/ autor Hamlet94

Află în articol care este legume ce oprește căderea părului și previne albirea prematură.

Ceapa aplicată pe scalp de două ori pe săptămâna, timp de 2 luni, stimulează creșterea părului și circulația la nivelul scalpului, scrie Realitatea.net.

Această legumă are proprietăți vindecătoare și conține o cantitate semnificativă de sulf, un nutrient esențial în menținerea sănătății părului. Totodată, sulful îmbunătățește producția de colagen necesar pentru creșterea părului. Ceapa și proprietăți antibacteriene și previne dezvoltarea de bacterii și ciuperci pe pielea scalpului, de multe ori răspunzătoare pentru infecții ale scalpului care cauzează pierderea părului. Totodată, ceapă mai conține și alte minerale precum calciu, magneziu, potasiu, selenium, fosfor. 

Studii recente întocmite de o echipă de cercetători britanici de la Universitatea Bradford au arătat că părul alb apare pe fondul descreşterii catalazei, un antioxidant natural, şi a creșterii peroxidului de oxigen. Catalaza, care are rolul de a descompune peroxidul în apă şi oxigen, poate fi găsită şi în sucul de ceapă, aşa că, atunci când se aplică suc de ceapă pentru păr, el acţionează ca un scut şi ajută la scăderea nivelului peroxidului de oxigen, limitând depigmentarea, scrie totuldespremame.ro.

 

Citește continuarea pe DC NEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel