Legendă a tenisului, diagnosticată cu cancer la gât și la sân: „Voi lupta cu tot ce am mai bun”

Data publicării:

Martina Navratilova, de nouă ori campioană la Wimbledon și legendă a tenisului, a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer la gât și la sân.

Martina Navratilova, o emblemă a tenisului, a fost diagnosticată cu cancer la gât și la sân.

Fosta sportivă, câștigătoare de nouă ori la Wimbledon, a dezvăluit că a fost diagnosticată cu aceste tipuri de cancer după ce a descoperit un ganglion limfatic umflat în gât în luna noiembrie, potrivit DailyStar.

"Această dublă lovitură este serioasă, dar încă rezolvabilă. Sper să am un rezultat favorabil. Va durea o vreme, dar voi lupta cu tot ce am mai bun", a declarat Martina Navratilova, în vârstă de 66 de ani.

Navratilova a mai fost declarată vindecată de cancer la sân în 2012, în urma unui tratament de radioterapie reușit.

Ca urmare a diagnosticului său, americanca de origine cehă nu va merge la Melbourne, la Open Australiei, unde era așteptată în calitate de expert în această lună.


Cu toate acestea, o declarație a reprezentanților ei a descris prognosticul ca fiind "bun". "Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât în primul stadiu", se arată în declarație. "Prognosticul este bun, iar Martina va începe tratamentul luna aceasta.


"Tipul de cancer este HPV și acest tip special răspunde foarte bine la tratament. Martina a observat un ganglion limfatic mărit în gât în timpul finalei WTA de la Fort Worth. Când nu a scăzut, a fost efectuată o biopsie, iar rezultatele au arătat că este vorba de cancer la gât în stadiul unu.


"În același timp în care Martina a fost supusă testelor pentru gât, o formă suspectă a fost găsită în sânul ei, care a fost ulterior diagnosticată ca fiind cancer, fără nicio legătură cu cancerul la gât”

"Ambele cancere sunt în stadii incipiente, cu rezultate excelente. Martina nu va acoperi Australian Open pentru Tennis Channel din studioul lor, dar speră să poată participa din când în când prin Zoom."


În timpul carierei sale, Navratilova a câștigat un total de 59 de titluri de Grand Slam, cele mai multe în timpul Epocii Open. Aceste victorii includ 18 titluri la simplu, 31 de titluri la dublu feminin și 10 titluri la dublu mixt.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Martina Navratilova (@martinanavratilova)

Fostul număr unu mondial s-a retras din tenis în 2006, cu doar câteva săptămâni înainte de a împlini 50 de ani, iar de atunci s-a impus ca unul dintre cei mai importanți experți în acest sport, devenind o prezență obișnuită în cadrul transmisiunilor BBC de la Wimbledon și de la alte evenimente.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Martina Navratilova (@martinanavratilova)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel