Leacuri băbești pentru îngrijirea părului. Cum se înfrumusețau bunicile noastre

Data actualizării: | Data publicării:
Kyle Smith, foto unplash
Descriere foto: Kyle Smith, foto unplash

Cu toate ne dorim o frumusețe a podoabei capilare bazata pe produse cu ingrediente  sănătoase pentru noi, încercăm, dar nu prea reușim

Fie că vreți să vă schimbați nuanța părului sau că doriți o îngrijire a părului care să dea rezultate, puteți încerca unul sau chiar toate aceste leacuri băbești pentru păr, transmise de la bunici.

Oțet pentru îngrijirea părului

Cu secole în urmă, oamenii au descoperit faptul că oțetul face părul mătăsos și strălucitor. Un amestec simplu de oțet și apă netezește cuticulele părului și curăță depunerile. Utilizarea oțetului de mere sau a oțetului de vin după șamponare va revitaliza textura părului. Se amestecă o parte de oțet cu o parte de apă. Oțetul simplu este prea puternic pentru a fi utilizat direct pe păr, de aceea este important să-l diluați în prealabil cu apă.

Un sfert de cană de oțet și un sfert de cană de apă ar trebui să fie suficiente pentru o singură clătire. Multe persoane preferă oțetul de mere, deoarece mirosul este mai puțin intens. Dacă aveți părul gras, puteți adăuga încă o lingură de oțet în compoziție. Dacă aveți părul uscat sau tinde să aibă mătreață, puneți cu o lingură de oțet mai puțin. Nu trebuie să mai folosiți balsam, din moment ce utilizați oțet pentru clătire, lăsându-vă părul moale și mătăsos.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel