Leac pentru parodontoză. Lidia Fecioru: „Se face un ceai dintr-o lingură de plante”

Data publicării:
Captură video/ Antena 3
Descriere foto: Captură video/ Antena 3

Lidia Fecioru a dezvăluit cum se prepară ceaiul care previne parodontoza, despre care spune că este extrem de eficient. 

Lidia Fecioru a fost invitată în cadrul emisiunii "Adevăruri Ascunse", de la Antena 3, unde a dezvăluit rețeta pentru ceaiul de flori de cartof. Bioenergoterapeutul spune că această băutură poate aduce beneficii uriașe pentru sănătate, fiind un adevărat remediu împotriva parodontozei. 

"Se apropie înflorirea florilor de cartofi, aşa că voi da un leac cu această ocazie. Cu ajutorul florilor de cartofi, se face un ceai dintr-o lingură de plante.

E bine ca floarea să fie verde, astfel încât să nu-şi piardă din proprietăţi.

Se pune o lingură de plantă la 250 de ml de apă fierbinte. Se face infuzie. Se păstrează într-un termos pentru trei, chiar patru ore. Se strecoară şi se poate amestecă 1:1.


La 250 ml de ceai, punem 100 ml de alcool, ca să se păstreze pentru timp îndelungat, dar nu mai mult de 14 zile. Este foarte bună atunci când ne lovim sau avem întinderi musculare sau ne dor articulaţiile.

Se poate folosi în parodontoză. Se poată face gargară. Se începe de la o lingură pe zi. Dacă avem senzaţie de vomă, bem doar o linguriţă pe zi. Dacă nu avem nicio problemă, atunci bem şi seara înainte de masă. E bine să începem cu o linguriţă de ceai pe zi.

Dacă facem doar cu alcool, se pune 100 g plante şi 250 ml alcool. Se păstrează la întuneric 10 zile şi apoi se strecoară. Se începe de la 2, până la 10 picături pe zi. Picăturile se pun în apă.

Se poate pune şi la călcâie. Acea piele moartă de pe călcâie se va curăţa. Tratamentul îl facem doar 14 zile. Îl putem repeta abia peste 2, 3 luni. 

Este foarte bună pentru căile respiratorii, dar şi pentru ulcerul duodenal. Este destul de puternică, de aceea, nu se face prea concentrată.

În ceea ce priveşte contraindicaţiile, nu au voie să consume copiii până în vârsta de 12 ani, femeile însărcinate sau cei cu angină purulentă", a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse.

 

Planta de "100 de ani", care prelungeşte viaţa

Lidia Fecioru a dezvăluit planta care își prelungește viața. Aceasta este denumită și planta de „100 de ani”.

 

„Planta se numeşte aloe, dar la noi, în limba rusă, se numeşte planta de 100 de ani. Se numeşte aşa pentru că este pentru longevitate. Pentru a prelungi viaţa.

Ca să putem face un tratament cu această plantă, în condiţiile de acasă, pentru că în comerţ găsim tot felul de geluri, dar acasă luăm frunzele, le tocăm mărunt.

Folosim vodcă sau spirt şi punem aşa: la cinci părţi de vodcă avem o parte de plantă. Adică măsurăm cu paharul, dacă am pus cinci pahare de vodcă, punem un pahar de aloe. Şi lăsăm la întuneric o lună de zile, la macerat.

E bine să o punem într-o sticlă de culoare închisă, albastră sau maro şi după aceea putem lua câte cinci picături în fiecare dimineaţa.

Ne va ajuta pentru îndepărtarea accidentelor vasculare ischemice. Curăţă vasele de sânge, îndreaptă somnul, e foarte bun pentru tot ce înseamnă sinusuri şi urechi, şi mai ajută foarte mult la 

Are betacaroten, acid folic foarte mult şi e bun şi pentru digestie. Dar doar cinci picături în fiecare dimineaţă şi e bine să mâncăm înainte ceva şi apoi la 15 minute după ce am mâncat să luăm picăturile”, a dezvăluit bioenergoterapeuta. 

Ce conţine planta de "100 de ani" care prelungeşte viaţa

Vitaminele, mineralele și nutrienții din frunzele de aloe:

„Vitamine: A, E, B1, B3, B6, B12;Minerale: Calciu, Sodiu, Fier, Magneziu, Potasiu, CupruAntrachinone: compuși organici care au efect laxativ, ajută la ameliorarea durerii și acționează ca agenți antibacterieni și antivirali.

Polizaharide: substanțe cu proprietăți antivirale ce au un rol important în stocarea energiei și în menținerea integrității structurale a organismului.

Acizi grași, enzime și aminoacizi: aceste substanțe au calități antiinflamatorii, antioxidante și antiseptice”, a mai explicat Lidia Fecioru. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel