Laurel Hubberd ar putea deveni primul transsexual acceptat să concureze la Jocurile Olimpice

Data publicării:
Laurel Hubberg, captura foto Youtube/ sursa 1 News
Descriere foto: Laurel Hubberg, captura foto Youtube/ sursa 1 News

Laurel Hubberd, sportiva transgender din Noua Zeelandă, va concura la Jocurile Olimpice. Ce părere au celelalte concurente?

Federația Internațională de Haltere a modificat cerințele de calificare, iar Laurel Hubberd are acum posibilitatea să concureze la Jocurile Olimpice. Sportiva transgender este din Noua Zeelandă, iar pe când avea 30 de ani a făcut tranziția de la bărbat la femeie. Laurel a concurat înainte de deveni femeie,în cadrul competițiilor de haltere pentru bărbați. 


Concurentele sunt nemulțumite de aceste modicicări și spun că nu vor mai avea nicio șansă să câștige


”Sunt dezamăgită, pentru toate celelalte femei care vor pierde la această categorie”, a spus Tracey Lambrechs, fostă halterofilă olimpică. 


Oamenii de știință susțin că această hotărâre este nedreaptă deoarece transsexualii au mai multe avantaje fizice în comparație cu femeile, potrivit TMZ. În perioada pubertății masa musculară și osoasă a acestora s-a format conform construcției masculine.


”Toată lumea își dorește egalitate pentru femei în sport, dar acum această egalitate ne este furată. Au venit la mine colege care mi-au spus: noi ce facem, nu este corect? Din păcate, nu putem face nimic pentru că de fiecare dată când am protestat ni s-a spus să păstrăm tăcerea”, a adăugat Tracey Lambrechs. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel