Laura Lavric, amintiri cutremurătoare de la moartea Mariei Lătărețu: „Atunci am auzit cel mai puternic răcnet din viața mea”

Data publicării:
Laura Lavric, foto TVR
Descriere foto: Laura Lavric, foto TVR

Laura Lavric își amintește cu durere de ultimele clipe din viața celebrei Maria Lătărețu, una dintre cele mai mari voci ale folclorului romanesc, care a murit în cabina pe care o împărțeau, în timpul unui spectacol.

Ca un exercitiu de o rară sinceritate, Laura Lavric a acceptat să povesteasca la „Rețeaua de idoli”, de la TVR 2, cele mai delicate și mai sensibile momente din viața sa de om și artist. Cu lacrimi în ochi își amintește de clipele de final ale celebrei Maria Lătărețu, una dintre cele mai mari voci ale folclorului romanesc, care a murit în cabina pe care o împărțeau, în timpul unui spectacol.

 „Era înainte de Revoluție. Impresarul îmi spune, Laura, la hotel nu e căldură și vine Maria Lătărețu și o să-i fie frig. O iei la tine? Sunt onorată! Vine la mine. Am cântat la o nuntă de olteni și sunt foarte obosită, îmi spune (…) Mergem la mașină, îi zic, nu mâncați nimic? Nu, nu pot să mănânc, zice, mă doare capul de nu mai pot. Ne-am dus la spectacol seara, ea n-a dormit deloc. (…) În cabină, își lua pastila și plângând își lua la revedere de la toată lumea. Eu, înțepenită mă uitam și mă gândeam, oare ce se poate întâmpla? Atunci am auzit cel mai puternic răcnet din viața mea”, spune vizibil marcată, Laura Lavric despre ultimele ore din viața celebrei Maria Lătărețu.

Laura Lavric rememorează cu nostalgie și umor și poveștile din prima sa experiență în SUA. După aventurile primilor pași pe pământ american, Laura Lavric a înnoptat la responsabilul unui restaurant din New York, unde dimineața a avut parte de un mic dejun neobișnuit.
„Am mers să cânt în America în 1984. Trebuia să mă aștepte la aeroport...nu știm limba. Am luat un taxi și a fost cel mai lung drum din viața mea. Când am ajuns la Hotel Capșa, parcă am văzut pe Dumnezeu. Am izbucnit în plans. După 40 de ani încă mi se  umplu ochii de lacrimi! Proprietarul avea un câine flocos și răpănos, mare, flămând, se vedea că era slăbănog așa...

Unde erați, în New York?
Da, în New York, sună frumos… Pe un vas erau niște bulinuțe. Eram moartă de foame, am zis stai, să iau o prăjitură de-asta până mergem să mâncăm. Iau una, n-are niciun gust. Mai iau una. Era mâncarea câinelui…”

 

„Cred că m-am îndrăgostit de mine după ce m-am văzut la Rețeaua de idoli”, spune cu umor Laura Lavric, una dintre cele mai valoroase interprete de muzică populară, invitata Irinei Păcurariu într-o ediție de colecție „Rețeaua de idoli” pe care o puteți revedea luni, 26 aprilie, de la ora 21:00, la TVR 2.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel