Lady Gaga, mesaj de susţinere adresat Japoniei la 10 ani după dezastrul nuclear de la Fukushima/ VIDEO

Data publicării:
Lady Gaga, sursa instagram
Descriere foto: Lady Gaga, sursa instagram

Lady Gaga a transmis un mesaj de susţinere adresat Japoniei, care comemorează joi 10 ani de la tripla catastrofă din 2011.

Lady Gaga a transmis un mesaj de susţinere adresat Japoniei, care comemorează joi 10 ani de la tripla catastrofă din 2011, spunând că puterea de recuperare a cetăţenilor săi oferă speranţă în lupta globală împotriva pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

''De-a lungul anilor, văzând şi auzind despre ampla reabilitare a frumoaselor dumneavoastră oraşe, am dobândit un imens respect pentru cetăţenii Japoniei, pentru puterea, bunătatea şi grija pe care o au unul pentru celălalt'', a declarat cantautoarea şi actriţa americană într-un mesaj video publicat pe contul său de Twitter.

''Reprezintă o speranţă pentru oamenii din lumea întreagă care acum se luptă cu pandemia de COVID-19'', a mai spus artista.

Un seism cu magnitudinea 9, printre cele mai puternice înregistrate vreodată şi un tsunami care a urmat au lovit nord-estul Japoniei pe 11 martie 2011, provocând moartea a aproape 20.000 de oameni, distrugând oraşe şi declanşând accidentul nuclear de la Fukushima, cel mai grav dezastru nuclear după Cernobîl.

''Îmi aduc aminte de parcă ar fi fost ieri când priveam la ştiri imaginile şocante ale seismului şi tsunamiului devastator gândindu-mă ce aş putea face ca să ajut'', a spus Lady Gaga.

După catastrofă, cântăreaţa a compus o melodie pentru ''Songs for Japan'', un album lansat în scopuri caritabile, şi a donat 1,5 milioane de dolari pentru fondurile de ajutorare în urma vânzărilor unei brăţări pe site-ul său oficial. Cântăreaţa a cântat de asemenea în cadrul unui spectacol caritabil pentru Crucea Roşie din Japonia, potrivit Agerpres.

''Nu pot decât să-mi imaginez că există încă mulţi oameni care se confruntă cu suferinţa, emoţională şi mentală. Să continuăm aşadar să ne sprijinim unul pe celălalt, să fim buni unii cu alţii şi să ne iubim'', a spus în Lady Gaga, care a apărut în înregistrare purtând o bluză roz-deschis, cercei rotunzi şi cu părul vopsit într-o nuanţă de mov.

Vedeta şi-a încheiat mesajul cu cuvintele ''Vă iubesc'' rostite în japoneză.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel