La ce va fi folosit vaccinul Johnson&Johnson în România. Andrei Baciu explică

Data publicării:
Vaccin, sursa pixabay/ autor Angelo Esslinger
Descriere foto: Vaccin, sursa pixabay/ autor Angelo Esslinger

Andrei Baciu, vicepreședintele campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a explicat cum va fi folosit vaccinul Johnson&Johnson, în România, aprobat azi de EMA.

Vaccinul Johnson&Johnson, aprobat joi, 11 martie, de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), ar urma să fie folosit în caravanele mobile de imunizare care pot ajunge în zone greu accesibile și cu servicii medicale limitate. Acesta vine cu o serie de avantaje, explică Andrei Baciu, vicepreședintele campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID:

Planuri 

”Este primul vaccin (...) aprobat care se administrează într-o singură doză. Un alt avantaj important este faptul că acest vaccin are proprietăți care îi permit stocarea la temperaturi normale pentru un vaccin de 8 grade, o perioadă mai lungă de timp, ceea ce îl face mult mai util de folosit și mult mai ușor de folosit în comunității, în medii cu un acces limitat la servicii medicale, fie că vorbim de sate sau comune, de cătune mai îndepărtate care poate nu au medic de familie, care poate nu au niciun fel de punct sanitar”, explică Andrei Baciu. 

Iar pentru ca românii din zone izolate să aibă acces la vaccin, autoritățile susțin că vor pune în practică soluția centrelor mobile, a caravanelor mobile, iar vaccinul Johnson&Johnson, administrat într-o singură doză, ar ușura vaccinarea și nu ar mai fi nevoia revenirii la rapel la 21 sau 28 de zile, iar ”din acest punct de vedere Johnson&Johnson vine cu reale avantaje”. ”Astfel, soluția pe care am desenat-o noi pentru acest gen de situații e cea a centrelor mobile, acele caravane mobile”, adaugă Andrei Baciu.

La zi

Vaccinul creat de compania Johnson&Johnson a fost aprobat joi, 11 martie, de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), potrivit comunicatului postat pe site-ul instituției. ”Autoritățile din întreaga Uniune Europeană vor avea o altă opțiune de a combate pandemia și de a proteja viețile și sănătatea cetățenilor lor”, a declarat Emer Cooke, directorul executiv al EMA, potrivit DC MEDICAL.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel