La ce obiceiuri trebuie să renunți pentru a preveni apariția ridurilor. Nu te-ai fi gândit la asta

Data publicării:
Riduri, sursa unsplash/ autor Anita Jankovic
Descriere foto: Riduri, sursa unsplash/ autor Anita Jankovic

Ridurile fac parte din procesul de îmbătrânire a pielii. Uneori, unele obiceiuri nepotrivire pot favoriza, chiar accelera apariția lor.

Iată trei lucruri pe care ar trebui să nu le mai faci  pentru a preveni apariția ridurilor:

1. Dormi pe o parte


Dormitul pe o parte este atât de confortabil. Dar, aparent, poate provoca riduri majore corpului. În timp ce dormi pe o parte, pielea creează mici pliuri, care pot duce în cele din urmă la apariția timpurie a ridurilor.

Potrivit unui sondaj realizat de Serviciul de evaluare și consiliere în domeniul somnului din Marea Britanie, 41% din 1.000 de participanți au declarat că au dormit pe o parte. Mulți experți au descoperit că dormitul pe o parte poate, de fapt, să producă mai multe riduri, în special ridurile cunoscute sub numele de "linii de somn".

Dermatologul Kachiu Lee spune: "Aceste linii apar adesea în paralel de-a lungul tâmplelor, în jurul ochilor, în zona laterală a obrajilor și în jurul gurii. Persoanele care dorm de ani de zile pe aceeași parte au adesea vizibil mai multe "linii de somn" pe partea pe care dorm."

Așadar, dormitul pe spate este cea mai bună poziție pentru a vă păstra pielea netedă, fără riduri. 

 

2. Privitul în telefon

Privitul la un ecran pentru perioade lungi de timp determină ochii să se încordeze, ceea ce te va face să strângi din ochi și, în cele din urmă, va duce la apariția unor riduri destul de adânci în jurul ochilor.

Și, potrivit expertului în îngrijirea pielii Elizabeth Rimmer, privitul în jos la telefon dă un mic impuls gravitației, făcând pielea să se lase mult mai repede decât de obicei. Soluția? Poate renunțați puțin la social media; probabil că v-ar face bine. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că lumina albastră pe care o emite un telefon, cunoscută și sub numele de lumină HEV, poate duce, de asemenea, la riduri și îmbătrânire prematură. 

 

3. Băutură cu paiul

Este foarte logic când te gândești la asta. Imaginează-ți acei fumători de lungă durată care au o mulțime de riduri în jurul gurii când îmbătrânesc. Mișcarea de încrețire pe care o faci pentru a bea dintr-un pai este foarte asemănătoare cu mișcarea de fumat, ceea ce îi lasă pe băutorii de paie cu niște riduri foarte asemănătoare, potrivit yourtango.com

Dermatologul Rebecca Baxt spune: "Da, băutul repetat cu paiul îi face pe oameni să strângă buzele și poate crea riduri din cauza mișcării musculare repetitive. La fel cum încruntarea frunții provoacă riduri pe partea superioară a feței".


Și dermatologul Heather Woolery-Llyod este de acord, adăugând: "În general, băutul cu paiul nu ar trebui să provoace riduri. Cu toate acestea, orice mișcare repetitivă poate crește riscul apariției ridurilor".

 

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel