La ce probleme te expui dacă săruți pe cineva cu o igienă dentară proastă. Ce spun medicii stomatologi

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Sărutarea unei persoane cu o igienă dentară precară nu este doar deranjantă, dar poate fi un lucru rău și pentru dinții tăi.

O igienă dentară proastă poate duce la acumularea plăcii bacteriene, boli ale gingiilor și poate crea un teren propice pentru bacterii. Dacă vă sărutați partenerul și faceți schimb de salivă, riscați să o transferați. 

"Saliva nu numai că ne menține gura umedă, dar este, de asemenea, un mediu excelent pentru ca bacteriile orale să trăiască și să se dezvolte", a declarat Saw pentru Insider. "Sărutându-ne timp de 10 secunde putem schimba aproximativ 80 de milioane de bacterii și microorganisme."

Dacă partenerul tău trebuie să-și îmbunătățească rutina de igienă dentară, iată câteva sfaturi pentru a aborda subiectul cu el. 

Sărutul unei persoane cu o igienă orală precară îți poate da mai multă placă bacteriană și te expune în timp la bacterii rele

Deși este normal să ai bacterii bune, sărutarea unei persoane cu bacterii rele în gură îți poate afecta propria igienă dentară.

"O igienă dentară precară și multă placă și acumulări de tartru conțin bacterii care continuă să se înmulțească", a declarat Saw pentru Insider. "Aceste bacterii rele sunt apoi transferate atunci când săruți, punându-ți partenerul la risc de probleme dentare."

Aceste bacterii pot provoca respirație urât mirositoare, boli ale gingiilor și o creștere a acumulării de placă dacă nu sunteți foarte sârguincioși în ceea ce privește îngrijirea dinților.

 

Fiți blând atunci când discutați despre igiena dentară cu partenerul dvs.

Nu există nicio modalitate de a nu face schimb de bacterii atunci când îți săruți partenerul, potrivit Saw. Dar există modalități de a ține bacteriile sub control. 

"Acest lucru începe cu o bună igienă dentară, care include periajul cel puțin de două ori pe zi, folosirea aței dentare și vizitarea dentistului cel puțin de două ori pe an pentru un control și o curățare", a spus Saw. 

Discuția cu partenerul dvs. despre igiena dentară poate fi un subiect delicat, așa că abordați problema cu sensibilitate.

"Acesta poate fi un subiect destul de delicat dacă igiena orală a partenerului tău este neglijată", a spus Saw. "Vorbiți cu ei cu blândețe despre acest subiect și ajutați-i să dezvolte un plan de bune obiceiuri de igienă orală. Încurajați-i să mănânce sănătos, să facă exerciții fizice și să se spele și să folosească ața dentară împreună cu dumneavoastră."

Saw a spus că alimente precum brânza și nucile pot fi o modalitate excelentă de a stimula sănătatea dentară. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel