„Kingdom of Judas”, primul film 100% românesc vorbit în limba engleză

Data publicării:

Filmul ”Kingdom of Judas”, o producție românească, vorbit integral în limba engleză, este gata de lansarea în cinema. 

Echipa de producție SaroaFilm, alături de colaboratori dedicați și artiști remarcabili, a început să lucreze la filmul ”Kingdom of Judas” în 2021, atunci când locațiile, scenariul și actorii, erau toate pregătite să fie integrate în poveste. S-a lucrat intens, atât la scenariul care a trecut prin mai multe modificări și etape până la stabilirea variantei finale, cât și la filmarea fiecărui cadru. S-a filmat întâi în județele Alba, Hunedoara și Sibiu, ca ulterior, în 2022, echipa să ajungă la București. 

Filmul ”Kingdom of Judas” a prins propria viață, prin alegerea unor locuri incredibile din țara noastră, prin contribuția artistică a multor actori talentați, ajungând astfel de la stadiul de idee, la o poveste complexă și captivantă.
Acesta creează un precedent în cinematografia românească: este primul film 100% românesc, vorbit integral în limba engleză, distribuit în cinematografele din întreaga țară cu subtitrări.

Regizoarea filmului declară despre proiectul unic în România: 

„Mi-am dorit să fac acest film pentru a putea pune în aplicare ceea ce am învățat pe set-urile din afara țării și bineînțeles în România. Am vrut să arăt că și românii pot face film în limba engleză și am crezut mereu că și noi putem face din accentul nostru un trademark, exact cum au făcut-o și nemții, italienii sau francezii. Filmul ”Kingdom of Judas” este primul thriller filmat în România, cu actori români însă vorbit integral în limba engleză. Astfel, suntem primii din istoria cinematografiei românești care au avut curajul ăsta nebun să creeze un precedent. Echipa a fost formată din prieteni, unii debutanți în cinematografie, iar alții cunoscuți, toți tineri și puși pe treabă. Am muncit mult dar acum, când văd că totul este aproape finalizat, pot să spun cu zâmbetul pe buze, că ne-am și distrat” 

”Kingdom of Judas”, un film făcut atât pentru audiența din România cât și pentru cea de peste hotare și care dezbate subiecte actuale, va avea premiera în cinematografele din România în luna aprilie a anului curent.  



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel