Keanu Reeves a donat 70% din salariul din Matrix pentru cercetarea leucemiei. Dramele prin care a trecut actorul

Data actualizării: | Data publicării:
Keanu Reeves, Foto Facebook
Descriere foto: Keanu Reeves, Foto Facebook

Keanu Reeves a devenit unul dintre cei mai generoși actori din lume, după ce a trecut prin mai multe drame. 

Actorul Keanu Reeves, în vârstă de 57 de ani, s-a confruntat de-a lungul vieții sale cu numeroase tragedii, printre care pierderea fiicei și a partenerei sale, precum și lupta de 10 ani a surorii sale cu leucemia. Starul din Matrix a reușit să facă față acestor momente dificile, ceea ce reprezintă o adevărată dovadă de putere și rezistență.

Cu puțin timp înainte de a-și pierde fiica nou-născută Ava, care s-a născut moartă, Reeves s-a confruntat cu o altă provocare dificilă în familia sa - lupta surorii sale Kim cu leucemia (un tip de cancer al sângelui). Kim a fost diagnosticată în 1991, iar Reeves a devenit principalul ei îngrijitor în timp ce s-a luptat cu boala timp de 10 ani. Acesta a fost momentul în care cariera actorului la Hollywood lua avânt, dar el a făcut mai mult decât atât pentru a prioritiza sănătatea surorii sale, punând în așteptare viitoarele continuări Matrix. De asemenea, a făcut un pas înainte vânzându-și casa pentru a se muta mai aproape de Kim, pregătindu-i mesele, făcând curățenie în casă și pregătindu-i medicamentele necesare. "Ea a fost mereu acolo pentru mine, știi. Eu voi fi mereu aici pentru ea", a declarat Reeves într-un interviu.

 

Actorul a donat aproximativ 70% din salariul său din The Matrix pentru cercetarea leucemiei, pentru a ajuta la descoperirea unui tratament, potrivit Ladbible.

După 10 ani lungi de tratament, Kim a reușit să învingă boala și să îl inspire pe fratele ei mai mare să îi ajute pe cei care încă se luptă cu ea. În onoarea surorii sale, Reeves a donat o parte din banii pe care i-a câștigat din seria The Matrix și a creat, de asemenea, o organizație caritabilă pentru a-i ajuta pe cei care se confruntă cu cancerul (deși nu și-a atașat numele la această organizație).

Actorul nu a vorbit prea mult despre organizația sa caritabilă, deoarece nu vrea să fie asociată cu celebritatea sa, dar în 2009 a declarat pentru Ladies Home Journal că aceasta ajută persoanele bolnave de cancer și organizațiile caritabile pentru copii.

 

Keanu și sora sa au fost deosebit de apropiați. Cei doi au avut o copilărie grea.


Tatăl lor a plecat când Keanu avea doi ani și a fost ulterior încarcerat pentru posesie de droguri. Alături de mama lor, cei doi s-au mutat în reăetate rânduri, din Hawaii în Australia, New York și Canada.

Keanu este cunoscut ca fiind foarte atent cu banii, fiind adesea văzut mergând cu metroul, unde este, de asemenea, văzut în mod regulat cedând locul său altor pasageri.

 

O altă cauză apropiată de inima lui Keanu sunt copiii bolnavi, iar el donează frecvent sume mari de bani organizațiilor caritabile pentru copii, în paralel cu activitatea pe care o desfășoară propria sa organizație caritabilă.

De asemenea, Keanu a acceptat anterior reduceri semnificative de salariu pentru a le permite celorlalți membri ai distribuției și ai echipei să aibă un buget mai mare, potrivit Insider.

Contractul său pentru secvențele din Matrix a inclus o reducere semnificativă a salariului, astfel încât mai mulți bani să fie disponibili pentru costume și pentru staff-ul care se ocupă de efectele speciale.


În timpul filmărilor pentru primul film, Keanu a dăruit motociclete Harley-Davidson cascadorilor pentru a le mulțumi pentru munca depusă.

"Am vrut doar... să le mulțumesc tuturor acestor băieți care m-au ajutat să fac acest film", a declarat Reeves.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel