Kate Winslet dă cărțile pe față. Cum sunt priviți actorii LGTB la Hollywood: „Nu pot să spun numărul actorilor pe care îi știu”

Data actualizării: | Data publicării:
Kate Winslet în Ammonite, Captură Foto Youtube/ Ammonite Trailer
Descriere foto: Kate Winslet în Ammonite, Captură Foto Youtube/ Ammonite Trailer

Mulţi actori de la Hollywood îşi ascund înclinaţia sexuală, deoarece se tem că o astfel de dezvăluire le-ar putea distruge cariera, este de părere actriţa britanică Kate Winslet

Starul britanic, care a jucat în filme precum "Titanic" sau "Raţiune şi Simţire" (Sense and Sensibility), a declarat suplimentului cultural duminical The Sunday Times că ştie cel puţin patru actori care nu vor să-şi dezvăluie sexualitatea de teamă că nu vor mai putea interpreta personaje heterosexuale.

Winslet a criticat ceea ce ea a considerat un mediu de "discriminare şi homofobie" în industria filmului şi a precizat că grupul LGBT -lesbiene, gay, bisexuale şi transgen - are nevoie de o mişcare similară celei "MeToo", înfiinţată în urmă cu câţiva ani în SUA, când au fost dezvăluite hărţuirile sexuale împotriva actriţelor, notează Agerpres. 

"Nu pot să spun numărul actorilor pe care îi ştiu, unii bine cunoscuţi alţii care îşi încep cariera, care sunt îngroziţi că orientarea lor sexuală ar putea fi dezvăluită", a mărturisit actriţa în vârstă de 45 de ani.

În pofida presiunilor în favoarea unei mai mari diversităţi la premiile cinematografice, unde predomină actorii şi regizorii albi, există puţină dezbatere privind reprezentarea personajelor gay şi bisexuale, notează The Sundady Times.

Kate Winslet a abordat acest subiect în discuţia despre viitorul său personaj, cel al paleontologului britanic Mary Anning din filmul "Ammonite", în care se speculează cu privire la o posibilă relaţie dintre aceasta şi geologul Charlotte Murchison, interpretată de Saoirse RonanGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel