Kanye West a dezvăluit motivul pentru care refuză să ia tratamentul pentru tulburare bipolară: "Am fost diagnosticat greșit"

Kanye West, captură video YouTube
Descriere foto: Kanye West, captură video YouTube

Kanye West dezvăluie motivul pentru care refuză să ia medicamente pentru problemele sale de sănătate mintală

În 2016, Kanye West a fost diagnosticat cu tulburare bipolară, după ce a fost internat în spital în urma unui episod psihotic, dar de atunci a vorbit deschis despre faptul că a luat tratamente, dar și că a renunțat la medicamentație.

Fostul miliardar, căruia i se spune acum Ye, a fost atât lăudat, cât și criticat pentru modul în care vorbește despre problemele de sănătate mintală, dar cea mai recentă dezvăluire a sa este o perspectivă îngrijorătoare asupra motivului pentru care este împotriva medicației.

Kanye West susține că refuză să ia medicamente pentru că a fost "diagnosticat greșit" cu tulburare bipolară.


Ye susține că a fost "diagnosticat greșit din punct de vedere mental" și a fost drogat cu forța pentru a fi transformat într-o celebritate "controlabilă".

El a făcut această afirmație într-un tweet care conține o captură de ecran a unui mesaj cu fostul său antrenor personal.

Capturile de ecran ale unei conversații între Ye și antrenorul său personal Harley Pasternak, arată o abordare deosebit de ostilă a instabilității mentale a lui Ye.

 

"Am să te ajut în câteva moduri..." i-ar fi trimis Pasternak un mesaj.

Prima opțiune include o "conversație iubitoare și deschisă", în care se pare că Pasternak vrea să se scufunde în "fapte" și nu în "niște chestii nebunești pe care i le-a spus prietenul ăla idiot al tău".

A doua opțiune, însă, a fost mult mai puțin conciliantă.

"Te fac să fii internat din nou, unde să te trateze cu medicamente și să te întorci în Zombieland pentru totdeauna", scrie Pasternak. "Întâlnirea de joacă cu copiii nu va mai fi la fel".

Mesajul susține că Pasternak a mai făcut-o deja o dată - l-ar fi internat pe Ye în spital cu forța, în loc ca rapperul să meargă de bunăvoie.


"Ceea ce ar trebui să fie evident până acum este că am fost crescut pentru a-mi susține adevărul, indiferent de consecințe", a susținut Kanye West în tweet.


Rapoarte contradictorii din 2016 au susținut că Ye fie s-a internat de bunăvoie în spital, fie o altercație în casa lui Pasternak l-a condus acolo, potrivit People. 


Ye a vorbit deschis despre diagnosticul său de tulburare bipolară


În august 2018, Ye a apărut la emisiunea Jimmy Kimmel Live și a vorbit despre tulburarea bipolară și despre decizia sa de a scrie "Urăsc să fiu bipolar, este minunat", pe coperta albumului său.

În timpul interviului, el a părut să accepte diagnosticul său și chiar a îmbrățișat boala mintală, spunând că este important să avem "conversații deschise despre sănătatea mintală".

Cu toate acestea, două luni mai târziu, în octombrie 2018, el se întâlnea cu fostul președinte Donald Trump la Casa Albă și îi spunea că a fost "diagnosticat greșit", potrivit The Independent.


"Am fost pus în legătură cu un neuropsiholog care lucrează cu sportivii din NBA și NFL, iar el s-a uitat la creierul meu", i-a spus Ye. "A spus că de fapt nu eram bipolar, ci aveam lipsă de somn".

În decembrie 2018, Ye a recunoscut deschis că a renunțat la medicamente timp de 6 luni și a declarat în iunie pentru New York Times că "învață cum să nu ia medicamente".

Câteva luni mai târziu, în mai 2019, Ye apare în emisiunea specială de pe Netflix a lui David Letterman "My Next Guest Needs No Introduction" și a vorbit din nou despre luptele sale cu tulburarea bipolară.


"Când ești în această stare, ești hiper-paranoic în legătură cu orice... Toată lumea este acum un actor. Totul este o conspirație", i-a spus el lui Letterman. "Nu prea ai încredere în nimeni".

 

Această idee se aliniază cu o mare parte din comportamentul său de-a lungul anilor și recent, cu "copiii falși" din casa sa.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 05 noi 2022, 19:00 | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience