Justin Bieber, paralizat pe jumătate de față. Ce este sindromul Ramsay Hunt. Coincidența cu Jens Stoltenberg: Este destul de grav. Duce la pierderea auzului

Data publicării:
Justin Bieber - Foto: Instagram Justin Bieber
Descriere foto: Justin Bieber - Foto: Instagram Justin Bieber

Justin Bieber a dezvăluit că are paralizie facială. Ce este sindromul Ramsay Hunt și ce-l provoacă. La fel ca în cazul lui Jens Stoltenberg, boala putea fi prevenită prin vaccinare.

Cântărețul Justin Bieber a dezvăluit că suferă de paralizie facială, după ce și-a anulat spectacolele din această săptămână.

Artistul în vârstă de 28 de ani a declarat într-un videoclip pe Instagram că afecțiunea se cauzează unui diagnostic de sindrom Ramsay Hunt.

"După cum puteți vedea, acest ochi nu clipește. Nu pot să zâmbesc pe această parte a feței mele... Așa că există o paralizie completă pe această parte a feței mele", a spus el.

Ce este sindromul Ramsay Hunt

Sindromul Ramsay Hunt este o afecțiune neurologică rară, indusă de zona zoster, caracterizată prin paralizie facială și o erupție cutanata la nivelul urechii sau gurii. Acest sindrom afectează nervul facial de lângă urechile cuiva, spun experții medicali.

Virusul varicelo-zosterian general provoacă, de asemenea, varicelă, această boală apărând mai frecvent la copii. Dacă ați avut varicelă până în momentul de față, virusul se poate reactivă mai târziu în viață și poate provoca zona zoster.

Atât zona zoster, cât și varicelă pot fi ușor recunoscute în urmă erupției cutanate specifice care apare în zona afectată a corpului. Spre deosebire de varicelă, o erupție cauzată de zona zoster în apropierea nervilor faciali ai urechii poate provoca alte complicații, inclusiv paralizia facială și dureri de urechi. Când se întâmplă acest lucru, boală poartă denumirea de sindrom Ramsay Hunt.

Sindromul Ramsay Hunt este de obicei tratat în mod eficient. Cu toate acestea, unele persoane pot rămâne cu o slăbiciune musculară permanentă și pierderi de auz.

Sindromul Ramsay Hunt apare la persoanele care au avut varicelă. Chiar dacă s-au vindecat în urmă acestei afecțiuni, virusul rămâne în corp și uneori se poate reactivă în anii următori, provocând zona zoster, o erupție dureroasă însoțită de vezicule (basici) pline cu lichid.

Acest sindrom este mai frecvent la adulții în vârstă, afectând de obicei persoanele mai mari de 60 de ani. Sindromul Ramsay Hunt este rar la copii.

Afecțiunea nu este contagioasă, dar cu toate acestea, reactivarea virusului varicelo-zosterian poate cauza varicelă la persoanele care nu au avut anterior varicelă sau care au fost vaccinate împotriva acestui virus. Infecția poate fi gravă pentru persoanele care au probleme cu sistemul imunitar, potrivit sfaturimedicale.ro

Printre complicațiile sindromului Ramsay Hunt se numără:

- Pierderea permanentă a auzului și slăbiciune facială

- Pentru majoritatea oamenilor, pierderea auzului

- Paralizia facială permanentă

- Afectarea ochilor, poate îngreuna închiderea pleoapei, corneea, cea care protejează ochiul, se poate deteriora.

- Dureri oculare și vedere încețoșată.

- Nevralgia postherpetica.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel