Jurnalistul Andrei Dicu a murit. Avea doar 48 de ani

Data publicării:
Andrei Dicu a murit
Descriere foto: Andrei Dicu a murit

Jurnalistul Andrei Dicu a murit. Avea doar 48 de ani.

Andrei Dicu a fost jurnalist, scriitor și senior editor la Fanatik. Avea o amplă activitate în lumea literară și în mass-media începând din anul 1992, timp în care a activat atât în presa scrisă, în mediul online, cât și în radio și în televiziune.

În decembrie 2001, s-a clasat pe locul 6-7 în clasamentul ziariștilor sportivi, în cadrul Premiilor Ioan Chirilă Pentru Presă Scrisă, alături de Andrei Vochin. În perioada petrecută la Curierul Național, a realizat suita de reportaje anti – violență în sportul românesc, interviuri cu personalități externe precum Massimo Moratti sau Sepp Blatter, suita de pamflete “Punctul pe Ei”, precum și articole din zona turistică. La departamentul cultural al TVR a semnat regia, scenariul şi comentariul documentarelor “Palia de la Orăștie”, “O samă de cuvinte” și “Atlasul lingvistic român, de Sextil Pușcariu”.

 

În 1994, a fost organizator al Festivalului Național de Poezie de Dragoste, sub egida Salut.În 1993, a fost autorul reportajului “Azi despre Nichita Stănescu”, în suplimentul Azi – Fețele Culturii. A publicat versuri în revistele Salut, Contrapunct, Jurnalul de București, Dreptatea, Tineretul Liber, Oglinda Literară, Luceafărul.

A scris postfața pentru mai multe volume aparținînd lui Ilie Dobre, precum și postfața cărții lui Laurian Stănchescu, “Corina Ungureanu – sfîrșit și început”.A jucat un rol secundar în filmul “Cântec pentru fiul meu” (1980) şi în câteva producţii realizate de postul Tele 7 ABC (1996).

 

„Este cumplit de greu să anunți plecarea cuiva… și infinit mai greu să scrii ceva despre cel plecat… Mai ales când a fost „unul dintre noi”. Un coleg, un tovarăș, un prieten. Andrei Dicu nu mai este. A plecat într-o lume cu certitudine mai bună decât aceasta…

Editorialistul Andrei Dicu a murit sâmbătă, 23 martie 2024. Pe 3 aprilie ar fi împlinit 49 ani…

Andrei Dicu a fost și coleg, și tovarăș, și prieten. Fiecare în sine și toate la un loc. Harul scrierii, completat de minune cu o vastă cultură, l-au diferențiat în presa românească de peisajul obișnuit, că ne place sau nu, iertată fie-ne opinia de colegii de scriitură care se simt lezați…”, a transmis Fanatik.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel