Joe Biden, sfâșiat de durere. A murit Champ, "primul câine" de la Casa Albă

Data publicării:

Preşedintele american Joe Biden şi prima doamnă, Jill Biden, au anunţat sâmbătă moartea unuia dintre câinii lor, Champ, din rasa ciobănesc german, "un companion constant, preţuit", după cum l-au numit, care le-a fost alături timp de 13 ani.

"În cele mai fericite momente ale noastre şi în zilele cele mai îndurerate el a fost alături de noi, atent la fiecare sentiment şi emoţie negrăite. Îl iubim pe băiatul nostru frumos şi bun şi ne va fi dor de el întotdeauna", au transmis soţii Biden într-un comunicat.

Champ a fost unul dintre cei doi câini din rasa ciobănesc german care locuiau la Casa Albă alături de preşedinte şi de prima doamnă. Biden l-a luat pe Champ în 2008, anul în care a fost ales în funcţia de vicepreşedinte, alături de Barack Obama.

Champ a trăit împreună cu Major, pe care Biden l-a luat în noiembrie 2018, devenind primul câine de la Casa Albă care a fost adoptat din adăpost. Major a fost îndepărtat pentru scurt timp de la Casa Albă după ce a muşcat de două ori membri ai personalului. Major a revenit la Casa Alba în aprilie, după ce a fost trimis la dresaj.

Sosirea celor doi câini, Champ şi Major, a marcat revenirea animalelor de companie la Casa Albă după o pauză de patru ani sub mandatul fostului preşedinte, Donald Trump, primul şef de stat american după Andrew Johnson, în anii 1860, care nu a avut câine sau pisică.

"Chiar dacă puterea lui Champ a scăzut în ultimele sale luni, când intram într-o încăpere se ridica imediat, dădea mereu din coadă şi venea la noi pentru a-l mângâia la ureche sau pe burtă", se arată în comunicat.

Soţii Biden au abordat recent probabilitatea de a avea o pisică la Casa Albă. "Ea aşteaptă momentul potrivit", a spus Jill Biden în aprilie., notează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel