Joe Biden, primele declarații după întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii: "Nu cred că s-ar simţi insultată”

Data publicării:

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii  l-a primit duminică la castelul Windsor pe preşedintele american Joe Biden.

Regina în vârstă de 95 de ani, purtând o rochie înflorată şi o pălărie roz, a asistat alături de Joe Biden şi soţia sa Jill la o paradă a gărzilor de onoare, a ascultat imnul britanic şi pe cel american, apoi a luat ceaiul împreună cu înalţii săi oaspeţi.

Preşedintele american şi regina au părut relaxaţi şi au stat de vorbă înainte de a intra în castel, pentru o întrevedere privată.

După întâlnire, preşedintele american Joe Biden a declarat că regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, i-a adus aminte de mama sa, notează Agerpres. 

"Nu cred că s-ar simţi insultată, dar mi-a adus aminte de mama, privirea şi pur şi simplu generozitatea ei", a mărturisit Biden presei cu puţin timp înainte de plecarea sa de la Londra.


El a adăugat că a avut o discuţie "grozavă" cu suverana, care a întrebat-o de liderul rus, Vladimir Putin, şi de cel chinez, Xi Jinping.

Cuplul prezidenţial american a petrecut la castelul Windsor peste o oră, cu circa 10 minute mai mult decât era prevăzut.

Biden a invitat-o, cu acest prilej, pe regină să viziteze Casa Albă.

După întâlnirea de la Windsor, Joe Biden se va deplasa la Bruxelles, unde are loc luni summitul NATO.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel