Joe Biden, primele declarații după întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii: "Nu cred că s-ar simţi insultată”

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii  l-a primit duminică la castelul Windsor pe preşedintele american Joe Biden.

Regina în vârstă de 95 de ani, purtând o rochie înflorată şi o pălărie roz, a asistat alături de Joe Biden şi soţia sa Jill la o paradă a gărzilor de onoare, a ascultat imnul britanic şi pe cel american, apoi a luat ceaiul împreună cu înalţii săi oaspeţi.

Preşedintele american şi regina au părut relaxaţi şi au stat de vorbă înainte de a intra în castel, pentru o întrevedere privată.

După întâlnire, preşedintele american Joe Biden a declarat că regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, i-a adus aminte de mama sa, notează Agerpres. 

"Nu cred că s-ar simţi insultată, dar mi-a adus aminte de mama, privirea şi pur şi simplu generozitatea ei", a mărturisit Biden presei cu puţin timp înainte de plecarea sa de la Londra.


El a adăugat că a avut o discuţie "grozavă" cu suverana, care a întrebat-o de liderul rus, Vladimir Putin, şi de cel chinez, Xi Jinping.

Cuplul prezidenţial american a petrecut la castelul Windsor peste o oră, cu circa 10 minute mai mult decât era prevăzut.

Biden a invitat-o, cu acest prilej, pe regină să viziteze Casa Albă.

După întâlnirea de la Windsor, Joe Biden se va deplasa la Bruxelles, unde are loc luni summitul NATO.

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 14 iun, 07:45 | Categorie: International
Get it on App Store Get it on Google Play