Jessie, pelerinaj la mănăstirile din Oltenia. Motivul pentru care nu merge la festivaluri: „Nu îmi place ce se întâmplă pe acolo” EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Jessie Baneș a făcut un scurt pelerinaj al mănăstirilor din Oltenia, unde spune că a reușit să își încarce bateriile, dar și să își găsească liniștea. Artista este un mare critic al festivalurilor de muzică populare din România și spune că nu își dorește să participe la distracțiile de acest gen. Mai mult, ea îi îndeamnă pe tineri să se îndrepte către natură și credință, amintind de frumusețile pe care țara noastră le oferă. 

În timp ce majoritatea vedetelor s-au înghesuit pe la festivaluri și petreceri de lux, Jessie a pornit într-un scurt pelerinaj, prin țară, pentru a vizită câteva biserici. 

 

SPECTACOLA: Cum de ai ales să vizitezi biserici în loc să mergi la mare sau la diverse festivaluri care au avut loc în această perioadă?

Jessie: A fost o perioadă grea, cred că pentru toată lumea, nu numai pentru mine, începând cu pandemia iar acum cu războiul care se petrece chiar lângă noi, iar eu, în vacanțe, încerc să mă liniștesc, să mă întorc la valori. Nu merg la festivaluri pentru că eu consider că muzică de acolo nu e muzică, și pentru că nu îmi place ce se întâmplă pe acolo. Toată lumea știe ce se întâmplă, apare și la știri ce dezastru e cu festivaluri acestea droguri, bătăi, și mi se pare incredibil că se mai dau autorizații. Probabil că cei care merg acolo sunt foarte odihniți pentru că după ce mergi acolo nu ai cum să te întorci decât cu bateriile descărcate. Dar bineînțeles că fiecare face ce vrea și își gestionează cum dorește timpul liber. 

SPECTACOLA: Care au fost obiectivele pe care le-ai vizitat și cu ce impresii ai rămas?

Jessie: Am vizitat Mănăstirea de la Polovragi dar și Mănăstirea Cozia. Două locuri deosebite unde am avut ocazia să și înnoptam, iar dimineață ne trezeau slujbele din biserica și vorbele duhovnicilor. Un mod inedit de a-ți începe diminețile, într-o stare de bine. 

SPECTACOLA: Ce trăiri ai avut în acele lăcașuri?

Jessie: M-am simțit mai aproape de mine însămi, de adevăr și am fost mai liniștită. Câteodată mi se pare că totul se întâmplă prea repede în lumea în care trăim, multe lucruri artificiale sunt promovate, iar acest ritm și lucruri nu sunt în acord cu natură umană. 
La Mănăstirea Polovragi m-au impresionat în special măicuțele prin simplitate, ordine și înțelepciune.

SPECTACOLA: Cine ți-a insuflat apropierea de biserică și cum ai descrie relația ta cu divinitatea?

Jessie: Nu sunt chiar atât de apropiată de biserica pe cum aș vrea să fiu, dar încerc să fiu un om bun, să am credință în divinitate și în mine, pentru că învățătura bisericii este profund umană și bună, că drept dovadă a și rezistat în acești ani. Dacă toată lumea ar fi mai credincioasă și ar ascultă cuvântul bisericii ar fi o lume mai bună. 


SPECTACOLA: Ce alte biserici și mânăstiri ai vrea să vizitezi?

Jessie: În septembrie vom mai merge într un nou traseu al mănăstirilor, pentru că îmi doresc să vizitez și altele. Probabil că în următoarea perioada vom face traseul exact. Am auzit că sunt extraordinar de frumoase și mănăstirile din Moldova, așa că, cine știe, poate vom merge chiar acolo. Mănăstirea Putna, Voroneț.. și cine știe încotro ne va mai purta drumul.

SPECTACOLA: Știu că ești o mare iubitoare a destinațiilor turistice din România. Dacă ar fi să faci un top, care ar fi cele trei locuri preferate din România.

Jessie: Avem o istorie frumoasă, care nu a început și nu se va termină la anumite cluburi și trebuie să o descoperim. Trebuie să le descoperim pe toate și pe noi înșine, până la urmă. Îi felicit pe cei care au făcut cluburile acestea din România, dar România nu înseamnă doar festivaluri, ci înseamnă relieful frumos și variat, stațiunile de la munte și mare, mănăstirile, Delta Dunării, etc.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel