Jessie îi pune la zid pe organizatorii Eurovision, după ce a ratat calificarea: „Este vorba despre aranjamente” EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Artista Jessie îi pune la zid pe organizatorii Eurovision din România, după ce a ratat calificarea în cea de-a doua semifinală. 

Joi seară, Jessie a ratat calificarea în cea de-a doua semifinală Eurovision România. Artista spune că piesa ei se număra printre favorite, dar, cu toate astea, juriul nu a ales-o în cele 20 de piese finaliste. 

M-am bucurat de un succes extraordinar cu piesa „Regret”, pe care am înscris o la Eurovision, și asta în special pentru faptul că au votat-o fanii. Am regăsit piesa în foarte multe topuri. Fanii Eurovision sunt foarte uniți atunci când este de ales o piesă și mulți fani din afara țării noastre, din Europa, au îndrăgit piesa „Regret” . Am primit o grămadă de mesaje de susținere, de apreciere. Toată lumea spunea că  vedeau ca piesa „Regret” o să reprezinte România la Torino. Pentru mine a însemnat foarte mult și faptul că în Spania străini au votat o piesă în limba română, erau suedezi care au ascultat piesa, italieni, norvegieni, care nu sunt familiarizați cu limba română și totuși am depășit aceste bariere ale limbii și s-au îndrăgostit de o piesă în limba română și o vedeau în marea finală.

Eu zic că această chestie era foarte importantă pentru Eurovision. Așa cum bine știm, dacă ajungi în marea finală, cine votează? Cei de afară votează! Din țară nu votează nimeni, până la urmă.

S-au făcut foarte multe topuri pe YouTube, în care piesa „Regret” era pe locul 1, pe 2 sau pe 3. Fanii Eurovision sunt foarte uniți și au făcut aplicație unde au votat, de peste tot din lume, o aplicație plătită pe care mi-am cumpărat tu și eu ca să văd ce se întâmplă exact acolo și de când s-a dat drumul la aceste votări, piesa „Regret„ stătea și este în continuare, chiar și aseară era, pe locul trei cu 3800 de voturi.

Vin cei de la Eurovision din România să spună că piesa „Regret” nu se încadrează nici măcar în cele 20 de piese care trebuiau să treacă în cea de-a doua semifinală?”, a declarat Jessie pentru Spectacola. 

 


Jessie acuză organizatorii de corupție

„Ca să spun sincer, problema este corupția din concursul Eurovision care trebuie oprită și oficialii de la Eurovision trebuie să înceteze să promoveze respectiv să blocheze artiști după interesele lor proprii.

Așa cum am pățit și eu, probabil au pățit și alții și vor mai păți și alții tot la fel. Este vorba despre aranjamente. Nu văd de ce o piesă care se situează pe locurile fruntașe în toate topurile să nu treacă în cea de-a doua semifinală, în primele 20 de piese. Mi se pare o discrepanță foarte mare”, a spus arista. 

 

A vrut să depună contestație

Jessie spune că a vrut să depună contestație, însă acest lucru nu a fost posibil. Mai mult, un fan a lansat chiar și o petiție pentru readucerea artistei în competiție. 

Un fan a făcut o petiție aseară, dar am aflat că nu este permis să faci contestație. Am sunat și eu la organizatorii TVR, aseară supărată fiind pe nedreptatea care mi s-a făcut, pentru că până la urmă este o nedreptate, și mi-au spus că în această fază a concursului nu este permisă o contestație. 

Trebuie să ne dăm seama din start că este o problemă în organizarea concursului Eurovision. În orice domeniu, dacă se face un concurs, se poate contesta la final, dacă participanții nu se regăsesc în rezultat. 

Nu se mai poate face nimic în faza aceasta.  Nu mi se pare corect, nu mi se pare normal”, ne-a mai declarat Jessie. 


Jessie a mai participat o dată la Eurovision, în 2018. Experiența din acest an a dezamăgit-o foarte tare și spune că nu are de gâns să mai participe în alt an. 

„Cu siguranță, nu. Asta a fost ultima încercare. Mi-am dat seama că nu are rost mă dezamăgesc eu pentru că ei își fac jocurile în spate cum își doresc. Cu siguranță, în anii următori, eu nu o să mai particip. Nu știu, poate doar dacă se schimba ceva sau dacă nu mai organizează aceiași oameni corupți acest concurs”, a mai spus ea. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel