Jessie a crezut în Moș Crăciun până la 13 ani: „Aveam mereu emoții în pragul Crăciunului!”

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Jessie Baneș, artist și realizator de emisiuni la Gold FM, ne-a oferit un interviu, în care își deschide sufletul, amintindu-și, cu nostalgie, de Crăciunul din copilărie. 

SPECTACOLA:  Cum arătau Sărbătorile de iarnă în copilărie și ce tradiții ai păstrat și azi?

JESSIE: Crăciunul în copilăria mea era ceva magic. Îmi amintesc că mergeam cu părinții mei în fiecare an, să cumpărăm un brad mare, pe care îl impodobeam împreună, ascultând colinde. Am crezut mult timp, dacă îți vine să crezi.. până la 13 ani că există Moș Crăciun și aveam mereu emoții în pragul Crăciunului. Făceam cozonaci împreună cu mama și așteptam colindătorii, iar în alți ani mergeam la țară, unde rudele noastre tăiau porcul. 

SPECTACOLA:  O amintire care a rămas întipărită în suflet?

JESSIE: Într-un an i-am lăsat lui Moș Crăciun prăjituri și lapte cald lângă brad, pentru că mă gândeam că are mult de călătorit și poate i se face foame pe drum.. și ghici ce! Dimineața când m-am trezit și am văzut cadourile sub brad, farfuria și lingurița cu care moșul a mâncat, nu mai erau niciunde.  Am fost foarte fericită, la gândul că Moșul chiar a mâncat ce i-am lăsat, dar eram puțin supărată de reacția pe o va avea mama când va află că... Moșul ne-a furat farfuria!

SPECTACOLA:  Mai crezi în Moș Crăciun? Să facem un exercițiu de imaginație.... Ce i-ai cere Moșului să-ți aducă anul acesta?

JESSIE: Pe mine viața m-a învățat faptul că nu lucrurile materiale sunt cele mai de preț cadouri pe care le putem primi. Așa că vreau că și anul acesta, Moșul să îmi aducă sănătate, liniște și să fiu înconjurată de oameni frumoși la suflet, care mă iubesc.


 
SPECTACOLA:   Care a fost cel mai însemnat cadou pe care l-ai primit de Crăciun?

JESSIE: I-am scris într-un an Moșului că îmi doresc un frățior.. și l-am și primit în anul următor! 

SPECTACOLA:  Cum te pregătești pentru sărbătorile din acest an?

JESSIE: Cum poate un artist să se pregătească, mai frumos, de sărbători, decât oferind ascultătorilor lui colinde de Crăciun. Așa că am înregistrat 4 colinde tradiționale româneșți, și le-am postat pe canalul meu de YouTube acolo unde va invit să intrați și să le ascultați! Deși eu iubesc colindele cu profunzime și mesajele creștineșți, am ales calea de mijloc de dată asta, și am înregistrat colinde tradiționale, pe care să le asculte și tinerii din nouă generație.

SPECTACOLA:   Ce nu ai vrea să lipsească de pe masă de Crăciun anul acesta?

JESSIE: Având în vedere că deja am împodobit și bradul, am tăiat și porcul la niște prieteni de lângă Cluj, cred că sunt pregătită de Crăciun. Va fi o masă cu produse tradiționale româneșți, o să puteți vedea și pe rețelele mele de socializare, însă va fac o confesiune: niciodată nu o să lipsească jumerile de pe masă mea de Crăciun. Sunt slăbiciunea mea!


SPECTACOLA:  Într-un scenariu ideal, care ar fi persoanele cu care ți-ai dori să petreci sărbătorile?

JESSIE: Cu toată familia mea, reunită. În special cu bunica mea care este plecată în Chicago, și care de sărbători nu poate să vină acasă pentru că lucrează. Ea a contribuit mult la creșterea mea și suntem foarte apropiate. I-am scris și dedicat o colindă anul trecut, care a făcut-o să plângă, o colindă pentru toți românii plecați în diaspora - Întoarce-te acasă. 


SPECTACOLA:   Cum ai descrie anul 2022? Cu ce te mândrești la final de an și care ar fi regretele?

JESSIE: Constat cu părere de rău că anul 2022 nu a fost unul bun pentru noi, românii. Situația în care ne aflăm este din ce în ce mai anormală. În 2020 și 2021 ne-au fost refuzate drepturile garantate de constituție, am fost obligați aproape să ne vaccinăm. Amintește-ți că cei nevaccinati eram cetățeni de mâna a 2–a. Acum, se vede că vaccinurile  nu sunt chiar atât de bune, dar nimeni nu și-a cerut scuze pentru măsurile anormale și ilegale. Acum, noi suntem preocupați de război. Sunt atâția români care trăiesc în sărăcie, dar la ei nu se gândește nimeni. La infrastructură, spitale, educație, idem. Iar acest conflict, culmea, nu ne aparține, cu tot dragul pentru ucraineni. Iar acum sărăcim și din cauza acestei implicări în conflict. Ne spun că avem inflație 15%, dar când mergem la supermarket cheltuim dublu decât o făceam înainte, pe același coș de produse. De ce trebuie noi să sărăcim? Și de ce se vorbește de orice numai de asta nu? Nu e normal! Vrem normalitate și prosperitate, și mai ales, pace. Noi, poporul, trebuie să îi forțăm cumva pe politicieni să își schimbe agenda, care nu e deloc în interesul românilor 
Cât despre muzică, care e prima mea meserie, pot să spun că asistăm la o anormalitate încă de mult timp.. mai exact de când au început să fie promovate forțat artiste care chiar dacă nu știau să cânte, își arătau formele și latura sexuală, ceea ce este o mare palmă pentru femeile din România care se lupta pentru drepturile lor. Această bulă s-a spart în pandemie culmea, când oamenii, nemaiascultand radiouri, s-au întors spre muzică noastră. Manele și muzică populară.

SPECTACOLA:   Ce așteptări ai de la 2023? Cu ce gânduri intri în noul an? 

JESSIE: Îmi doresc în primul rând sănătate și fericire pentru mine și apropiații mei, și sper să ne întoarcem la o lume predictibilă, preocupată de propria prosperitate și propriul viiitor, la o lume normală în care să nu mai fim manipulați. 
Cât despre mine, voi continuă să fiu implicată în problemele românilor, atât prin filmulețele pe care le postez pe social media, cât și din poziția mea de invitată la emisiuni tv pe teme sociale, cât și a poziției mele de moderator la Radio Gold FM. Și voi face asta și mai asiduu pentru că unul câte unul reușim să schimbăm ceva.


SPECTACOLA:   Un mesaj pentru cititorii Spectacola:

JESSIE: Să va dea Domnul sănătate! Dacă suntem sănătoși le putem face pe toate!

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel