Jessica Chastain şi Oscar Isaac, protagoniştii unei miniserii TV despre intimitatea cuplurilor

Data publicării:
 Jessica Chastain, sursa instagram
Descriere foto: Jessica Chastain, sursa instagram

Actorii Jessica Chastain şi Oscar Isaac se cunosc de mulţi ani, dar faptul că sunt prieteni buni le-a pus anumite probleme atunci când au trebuit să interpreteze doi tineri căsătoriţi în miniseria de televiziune "Scenes from a Marriage", au declarat sâmbătă cei doi artişti americani, care au asistat la prezentarea acestei producţii în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia.

Jessica Chastain, în vârstă de 44 de ani, şi Oscar Isaac, în vârstă de 42 de ani, care au studiat împreună la prestigioasa şcoală de arte interpretative Juilliard din New York şi sunt prieteni apropiaţi încă din perioada studenţiei, interpretează personajele Mira şi Jonathan în această nouă miniserie HBO, o adaptare modernă a miniseriei omonime regizate de apreciatul regizor suedez Ingmar Bergman în anii 1970.


Versiunea din 2021, regizată de cineastul israelian Hagai Levi, are o acţiune plasată în Statele Unite şi abordează teme precum iubirea, căsătoria, monogamia şi divorţul, explorate şi în miniseria originală, dar prezentate de această dată dintr-o perspectivă modernă.

"Această miniserie explorează rolurile genurilor într-o relaţie din perioada actuală, prin prisma salariului, a persoanei care susţine familia, a ceea ce înseamnă să fii mamă, a raportării femeii la relaţia sexuală", a declarat Jessica Chastain.

"Scenariul îţi permite să afli ce însemna să fii o soţie şi o mamă în acea epocă, dar şi ceea ce înseamnă acest lucru în perioada actuală", a adăugat vedeta americană, prezentă alături de Oscar Isaac şi Hagai Levi la proiecţia noii producţii în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia.

Hagai Levi, în vârstă de 58 de ani, a dezvăluit că a vizionarea miniseriei originale din 1973, în perioada în care el era un tânăr evreu religios dintr-un sat izolat, l-a şocat şi l-a inspirat.

Cineastul israelian s-a inspirat din educaţia sa religioasă pentru a scrie scenariul noii producţii, în care s-a străduit să descrie provocările cu care se confruntă "noul bărbat din zilele noastre, care este mai tandru, mai inhibat şi complicat".

Jessica Chastain şi Oscar Isaac au spus că relaţia lor strânsă de prietenie a fost pe platourile de filmare "atât o binecuvântare, cât şi un blestem" atunci când au trebuit să interpreteze un cuplu de tineri căsătoriţi, deoarece au făcut uşor translaţia spre intimitate şi încredere, însă au simţit că le rămânea un spaţiu personal foarte restrâns.

"Am ajuns în acel punct în care ne citeam reciproc gândurile, iar eu spuneam: 'ieşi din mintea mea!'. Simţeam că nu am perioade de linişte în timpul acestor filmări", a adăugat actriţa americană.

Un consilier pe probleme de intimitate i-a ajutat pe cei doi protagonişti să se simtă în largul lor atunci când au trebuit să filmeze scene cu conţinut sexual, dar, cu toate acestea, a dezvăluit actriţa americană, atât ea, cât şi Oscar Isaac s-au simţit stânjeniţi.

"Tot ne-am simţit stânjeniţi. Whisky-ul a ajutat destul de mult", a mai spus ea.

Toate cele cinci episoade din miniseria TV "Scenes from a Marriage" au fost prezentate la Festivalul de Film de la Veneţia, în afara competiţiei oficiale. Cea de-a 78-a ediţie a Mostrei se desfăşoară în perioada 1-11 septembrie, potrivit Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel