Jennifer Lawrence, despre cel mai „îngrozitor” moment de la filmările Don't Look Up: "cea mai proastă zi din viața mea"

Data publicării:
Jennifer Lawrence,, captură foto YouTube/ Don t look up
Descriere foto: Jennifer Lawrence,, captură foto YouTube/ Don t look up

De când a debutat pe Netflix, pe 24 decembrie,Don't Look Up a devenit unul dintre cele mai controversate titluri din această perioadă.

Scris și regizat de Adam McKay, care a realizat anterior The Big Short și Vice, este un film științifico-fantastic satiric despre doi astronomi (Jennifer Lawrence și Leonardo DiCaprio) care descoperă o cometă gigantică ce se îndreaptă spre Pământ. Îngroziți, ei se îmbarcă într-un turneu mediatic foarte dezordonat pentru a avertiza rasa umană că literalmente toți suntem în pericol. Vei râde, te vei strâmba și, probabil, îți va rămâne în cap melodia originală a Arianei Grande cu Kid Cudi, "Just Look Up!".

În timpul turneului de presă pentru film, Lawrence a vorbit despre partea din "Don't Look Up" care i-a fost deosebit de dificil de filmat. Este vorba de scena de deschidere în care personajul ei, Kate Dibiasky, doctorandă în astronomie, vede cometa în timp ce mănâncă pâine prăjită la birou și cântă  piesa "Ain't Nuthing ta F' Wit" a celor de la Wu-Tang Clan.

"Pentru că s-a întâmplat ceva cu COVID, asta a ajuns să fie prima mea scenă [de filmat]", și-a amintit Lawrence la o conferință de presă pentru Decider.
"A fost înfiorător, pentru că mă aflam într-un hangar imens și era atât de liniște. Și nu cunosc pe nimeni, iar eu a trebuit să cânt rap Wu-Tang Clan. A fost pur și simplu îngrozitor. Și apoi ceea ce este folosit în film este de vreo cinci secunde. Chiar aș fi vrut să fi știut asta."


Lawrence a declarat că memorarea piesei Wu-Tang Clan i-a luat "câteva săptămâni" și a descris filmarea acestei scene ca fiind "cea mai proastă zi din viața mea". Când regizorul McKay a intervenit pentru a o felicita pentru că a făcut o treabă bună, Lawrence a răspuns: "Hei, îmi știam misiunea. Am știut fiecare cuvânt, încă îl știu".


Don't Look Up , în care mai joacă Meryl Streep, Timothée Chalamet și Rob Morgan, este difuzat acum pe Netflix. Momentul Wu-Tang Clan al lui Jennifer Lawrence se întâmplă chiar la început.

 

Jennifer Lawrence și Leonardo DiCaprio explică finalul filmului

 

În filmul despre apocalipsă, cei doi interpretează rolul unei perechi de oameni de știință care încearcă cu disperare să avertizeze lumea în legătură cu o cometă care distruge omenirea și care se îndreaptă spre Pământ, deși se străduiesc să îi convingă pe cei de la putere.

În cele din urmă, misiunile de distrugere a cometei eșuează, iar aceasta lovește Pământul și doar câțiva indivizi bogați selecționați reușesc să scape cu o navă spațială care se îndreaptă spre cea mai apropiată planetă asemănătoare cu Pământul.


Într-un interviu pentru Los Angeles Times, DiCaprio a recunoscut: "Sfârșitul filmului devine foarte întunecat și, dacă nu ar fi avut această schimbare de tonalitate, nu cred că am fi fost atât de entuziasmați să facem acest film”.

"Nu poți spune niciodată ce va face un film din punct de vedere cultural, dar finalul acestui film este cu adevărat o palmă peste față."

Lawrence a reflectat în continuare asupra alegoriei schimbărilor climatice din "Don't Like Up", spunând: "Nu-mi place sus: "Sunt sigură că pot spune asta în numele cam tuturor: Este extrem de frustrant să fii un cetățean care crede în schimbările climatice și este speriat, dar nu fac parte din ele - știți, nu pot cumpăra un senator - așa că suntem cam neajutorați.


"Și, în cele din urmă, a apărut acest [proiect] și a fost pur și simplu amuzant și urgent."

În finalul filmului, personajele lor, Dr. Randall Mindy și Kate Dibiasky, își petrec în mod emoționant ultimele clipe împreună cu prietenii și cei dragi, la cină, lucru care l-a atras pe DiCaprio la acest proiect.

"Asta mi-a plăcut la final, pentru că am simțit că în cele din urmă așa aș reacționa și eu", a continuat starul.

"Suntem o specie comunitară și aș vrea să fiu în preajma oamenilor pe care îi iubesc și să ignor Armageddonul iminent. Acea scenă de la masa de la cină a fost cu adevărat ceea ce a fost decisiv pentru mine."



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel