Jeff Bezos crede că pe viitor oamenii vor vizita Terra ca pe o destinaţie de vacanţă

Data publicării:
Jeff Bezos, captura foto Youtube/ sursa Business Insider
Descriere foto: Jeff Bezos, captura foto Youtube/ sursa Business Insider

Jeff Bezos, fost CEO al Amazon şi fondatorul companiei de turism spaţial Blue Origin, a declarat că se gândeşte că pe viitor oamenii vor "vizita Pământul la fel cum vizitează Parcul Naţional Yellowstone",

Bezos crede că el şi miliardarii lumii vor găsi în curând o modalitate de a face din oameni o specie interplanetară care va coloniza diferite planete.

Miliardarul american, a doua persoană cea mai bogată din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index, prezice că, pe viitor, mulţi copii vor putea considera spaţiul cosmic ca fiind "acasă".

"În timp, milioane de oameni se vor muta de pe Pământ în spaţiu. Aceasta este viziunea Blue Origin - cu milioane de oameni lucrând în spaţiu", a declarat Bezos în timpul unei discuţii despre politica spaţială americană care a avut loc la Catedrala Naţională din Washington, DC.

"De-a lungul secolelor, majoritatea sau mulţi oameni se vor naşte în spaţiu. Aceasta va fi prima lor casă. Se vor naşte pe aceste colonii şi vor trăi în aceste colonii. Ei putea vizita Pământul, aşa cum vizitaţi dumneavoastră Parcul Naţional Yellowstone", a precizat Bezos.

"Terra poate suporta, să spunem, până la un anumit punct 10 miliarde de oameni. Trebuie să muncim din greu pentru a realiza cum să facem asta fără a degrada planeta. Sistemul solar poate suporta un trilion de oameni", a adăugat miliardarul american, pentru care soluţia la creşterea populaţiei este descoperirea unor locuri în sistemul solar unde oamenii pot trăi.

Bezos consideră, de asemenea, că turismul spaţial nu este nimic nou, accentul punându-se în opinia sa pentru a-l face constant şi mai ieftin, notează Agerpres. 

 

Jeff Bezos, Elon Musk şi obsesia miliardarilor pentru cucerirea spaţiului

"Să vezi Pământul din spaţiu îţi schimbă relaţia ta cu planeta şi cu omenirea", a asigurat Bezos, care la începutul anului şi-a dezvăluit planurile de a renunţa la postul său de maxim responsabil al Amazon şi de a-i ceda locul actualului şef al Amazon Web Services (AWS), Andy Jassy.

Astfel, a asigurat el, va avea mai mult timp pentru a se concentra pe iniţiative filantropice şi gestionarea companiei Blue Origin şi ziarului The Washington Post.

Pasiunea lui Bezos pentru spaţiu este împărtăşită şi de Elon Musk, care, deşi este cunoscut pe plan internaţional pentru compania sa de construcţie de automobile electrice Tesla, a fondat anterior SpaceX, o companie privată ce are un contract cu NASA şi care anul trecut a transportat deja astronauţi în spaţiu.

Miliardarul sud-african care locuieşte în Texas este convins că viitorul omenirii este în afara Terrei şi că specia noastră va migra în spaţiu, după ce se va produce o extincţie masivă, notează Agerpres. 


Un oraş pe Marte

"Alternativa este de a deveni o civilizaţie care să plece în spaţiu şi o specie care să trăiască pe diferite planete. Sper că sunteţi de acord cu mine că este metoda corectă de a proceda", a spus Musk la o conferinţă desfăşurată în 2016 în Mexic.

Miliardarul şi-a exprimat totodată dorinţa de a întemeia un oraş pe Marte cu un milion de locuitori până în 2050, iar SpaceX lucrează deja la un prototip de aeronavă pentru a-i putea transporta pe viitorii "marţieni" în cosmos.

Deşi compania sa este cea care a obţinut cele mai mari succese şi notorietate în industria spaţială, Musk nu a fost deocamdată pasagerul vreunei călătorii spaţiale, astfel încât Bezos va fi primul care se va îmbarca spre o astfel de călătorie la 20 iulie.

Al treilea pe listă este Richard Branson, cofondator al conglomeratului britanic Virgin Group - cu o amplă prezenţă în transportul aerian şi în turism - şi care în 2004 a fondat Virgin Galactic, un subsidiar al cărui obiectiv este de a oferi călătorii comerciale în spaţiu.


Hoteluri şi zboruri interplanetare

Totuşi, miza lui Branson este oarecum diferită de cea al lui Bezos sau Musk, având în vedere că nu se bazează pe trimiterea de rachete care părăsesc suprafaţa terestră pe verticală, având ca destinaţie Staţia Spaţială Internaţională, Luna sau orice altă planetă. Virgin Galactic, în schimb, foloseşte o aeronavă de propulsie (similară cu două avioane unite între ele prin aripă) care ridică nava până la o anumită înălţime iar apoi îi dă drumul, astfel încât să planeze şi să folosească propriul motor pentru a ajunge şi mai sus, potrivit Agerpres. 

Asemeni lui Bezos sau Musk, Branson are propriul vis ce constă în călătorii spaţiale la viteze foarte mari, având ca destinaţie hoteluri construite pe alte planete.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience