Jean Paler se simte singur și uitat de prieteni: „Cea mai mare durere e singurătatea. E o condamnare”

Jean Paler, captra foto Youtube/ sursa Kanal D
Descriere foto: Jean Paler, captra foto Youtube/ sursa Kanal D

Jean Paler se luptă cu problemele de sănătate, cu singurătatea, dar și cu o pensie mică cu care abia reușește să se descurce.

Jean Paler este unul dintre cei mai îndrăgiți actori. Întreaga sa existență a dăruit-o publicului iubitot de teatru. Și-a neglijat poate familia și viața personală și a dat totul pentru scenă. Acum la 68 de ani, de luptă cu boala și cu singurătatea. 


Cu o pensie de doar 840 de lei, acesta nu reușește să se descurce singur, așa că este nevoit să urce pe scenă chiar dacă medicii i-au interzis acest lucru. Jean Paler spune că a rămas singur deoarece prietenii l-au uitat. Cea care are grijă de el este fiica lui, în vârstă de 26 de ani. Singura care i-a rămas aproape. 


„Am o pensie de 840 lei, mi-e și rușine. Sunt cardiac cronic, operat, cu stenturi, plus un defribilator. Medicamentele mă costă 1200-1400 de lei pe lună. Dacă nu aș avea familia să mă ajute, aș fi pierdut! 


În fiecare an stau în spitale cel puțin patru luni. Am 4 stenturi și un defibrilator. Inima mea mai funcționează doar 30 la sută. Doctorii se minunează cum de mai poate inima să împingă sângele la cap și la picioare. 


Inima bate în fibrilații, bate și face sincope, face pauze, cea mai lungă a fost de 12 secunde, inima mea nu a bătut deloc. Puteam să mor! Eram pe stradă, în Sinaia, și am făcut o sincopă. Am căzut în fața unei mașini. Omul a crezut că m-a lovit el cu mașina. Au dat telefon la 112 și m-au dus la Fundeni, unde m-au pus pe picioare. M-am obișnuit cu infarct după infarct”, a spus Jean Paler în emisiunea „Teo Show”, de la Kanal D.


Jean Paler a dezvăluit cât de singur se simte uneori și ce reprezintă prietenia acum pentru el. Nu are niciun regret, dacă ar lua viața de la capăt nu ar schimba nimic. 


Doctorii îi reproșează că nu a avut niciodată grijă de sănătatea lui, iar din această cauză a ajuns să aibă probleme atât de mari de sănătate. 


„Cea mai mare durere e singurătatea! E o condamnare! Vremurile pe care le trăim sunt urâte, plus singurătatea e prea mult! Cuvântul prieten a rămas numai în DEX, nu mai există. Există doar cunoștințe. M-au dat total uitării de când sunt la Sinaia, parcă nici nu exist. De la Uniunea Artiștilor un telefon nu mi-au dat să mă întrebe ce fac. 


Locuiesc cu fiica mea, îmi gătește, îmi spală. S-a mutat la mine. Ea îmi este și mamă și tată și soră și frate. Îi zic în fel și chip, și babă îi zic, deși are 26 de ani! Am noroc mare cu ea! 


Eu am plătit cu viața personală, eu nu am avut viață personală. Nu mai ai familie, nu mai ai nimic, decât teatru. Am plâns mai mult decât am râs! Nu am ținut cont niciodată de mine! Mi-au reproșat doctorii că nu am avut grijă de mine. Mi-au interzis să mai profesez. În mai am ieșit din spital și în iunie eram din nou la teatru”, a adăugat actorul.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 29 aug 2021, 11:32 | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience