Jean Paler a fost la un pas de moarte, pe plajă, la mare. Ce a pățit actorul, în tinerețe: „Au venit și m-au mișcat să vadă dacă trăiesc…”

Data publicării:
Jean Paler, Captură video YouTube
Descriere foto: Jean Paler, Captură video YouTube

Jean Paler a dezvăluit cum a fost la un pas de moarte, pe plajă. 

Jean Paler este unul dintre cei mai iubiți actori din lumea teatrului românesc. Într-un interviu recent, actorul a povestit cum a fost la un pas de moarte, pe plajă.

Jean Paler a fost la un pas de moarte, pe plajă, la mare

Actorul a mărturisit că, în tinerețe, nu se odihnea foarte bine și uneori adormea când se lumina de ziuă. Jean Paler recunoaște că de multe ori punea prosopul și adormea pe plajă. 

„Eu nu mă prea odihneam noaptea, mă culcam pe la 4:00 dimineața, de multe ori chiar la ora 5:00. Ieșea soarele și eu de abia veneam pe la bar. Puneam prosopul și mă culcam pe plajă. Am dormit atât de mulți ani pe plajă și pe canapele, încât nu le mai știu numărul. Și nu e o rușine, face parte din vața mea, din nebunia mea', a declarat Jean Paler, pentru viva.ro.

Jean Paler: „ Atât de mult a bătut nisipul peste mine”

„Cred că fără amintirile astea nu aș fi trăit așa cum trebuie viața. Am dormit odată pe plajă, și chiar peste drum de Melody Bar… erau marea majoritate angajații de la Melody Bar. Și îmi făceam și eu loc să dorm acolo să dorm, pe plajă. Și s-a iscat o dată o furtună de nisip. A fost o vijelie așa 'tâmpită' cu soare, nu cu ploaie, o furtună aiurea de nisip. Eu am adormit buștean. Atât de mult a bătut nisipul peste mine, încât m-a acoperit. Iar eu dormind pe o parte, nu s-a așezat decât pe partea pe care m-a ascuns vântul. Și am rămas numai cu jumătate de corp în afară și nu am murit sufocat', a mai declarat artistul.

Actorul a povestit că, la un moment dat a fost găsit de două poloneze, care l-au mișcat să vadă dacă mai trăiește. 

„Dacă nu m-au căutat de s-au zăpăcit să vadă pe unde sunt… Și m-au găsit două poloneze frumoase rău. Ne înțelegeam numai prin semne, limba engleză nu era la vremea aceea sau franceza. Prea puțină lume vorba limbi străine. Ele au venit și m-au mișcat să vadă dacă trăiesc…', a mai povestit Jean Paler.

Jean Paler: „Așa m-a ars soarele de tare…'

'Și, așa m-a ars soarele de tare, încât vreo câteva zile am dormit pe fund pe marginea patului. M-am dat cu iaurt, cu creme… Fiecare îmi dădea sfaturi în fel și chip. M-am dat în vreo săptămână cu vreo 30 de borcane de iaurt. Pe vremea aceea, iaurtul era în borcane. Și era foaret ieftin, 60 sau 70 de bani. Și de calitate', susține Jean Paler.

Cum își câștiga Jean Paler banii la primele lui spectacole pe litoral

Jean Paler a povestit că dormea pe jos prin recepțiile hotelurilor și se ascundea de frica jandarmilor. Actorul  ținea spectacole pentru turiștii veniți la mare. Jean Paler își amintește că a avut nopți în care dormea pe plajă și îi era frică să nu fie prins și dus la secție. În ciuda celor întâmplate la acea vreme, actorul își amintește cu drag de acea perioadă. 

'Am o poveste foarte reală. Când am început eu să vin pe litoral și să prind să joc și prin baruri, Barul Melody din Mamaia era unul dintre cele mai luxoase de pe litoral. Veneau italieni, nemți, foarte mulți polonezi… mulți străini și era foarte scump. Era o vorbă: 'dacă nu ai bani în buzunare ca lumea, să-ți fie rușine dacă treci prin fața Barului Melody'. Iar eu, în acele vremuri, nu aveam bani îndeajuns să-mi permit să-mi cumpăr și să dorm la hotel. Și, pe atunci, jucam la câteva hoteluri aici, în Eforie Nord, cu regretatul Aurelian Andreescu (Dumnezeu să îl ierte!), Cornel Constantiniu și Dan Spătaru.', își amintește actorul Jean Paler.

Jean Paler: „Făceam program și pe plajă…'

„Și făceam program și pe plajă, în timpul zilei, ca să adun ceva bani. Purtam o șapcă din aceea de marinar și le spuneam bancuri oamenilor. Nu erau șezlonguri pe vremea aceea, oamenii stăteau pe cearceafuri sau pe prosoape. Eu mă așezam pe un prosop unde era lume mai multă și intram în vorbă cu ei și le spuneam bancuri. Strângeam niște bani, plus banii de la programul pe care îl susțineam la bar… Pentru că se cheltuiau mulți bani, îmi trebuiau de mâncare și de buzunar.

Ajunsesem să fiu foarte cunoscut în hoteluri, că mă chemau să țin programe, pentru că se țineau programe aproape în fiecare seară, aproape în toate hotelurile de pe litoral. Și fiecare hotel avea seară de seară program artistic', a mai declarat Jean Paler, pentru viva.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel