James Franco, acuzat de exploatare sexuală. Cum s-a înțeles cu cele două studente care au depus plângere împotriva sa

Data publicării:
James Franco, foto Instagram
Descriere foto: James Franco, foto Instagram

Un acord a fost încheiat între părţile implicate într-un proces intentat în 2019, în care actorul James Franco era acuzat de exploatare sexuală de două tinere care studiau la o şcoală de actorie înfiinţată de starul hollywoodian.

Potrivit unei declaraţii comune depuse în instanţă pe 11 februarie, două foste studente ale lui James Franco, înscrise la fosta lui şcoală de actorie Studio 4, Sarah Tither-Kaplan şi Toni Gaal, au acceptat să îşi retragă plângerile iniţiale. Acuzaţiile lor de exploatare sexuală au fost respinse fără obligativitatea plăţii unor prejudicii. În plus, acuzaţiile de fraudă formulate în cadrul procesului vor face obiectul unui comunicat de presă ulterior.

Deocamdată nu este cunoscută suma în baza căreia a fost semnat acordul între părţile implicate în acest proces.

Potrivit documentelor iniţiale, James Franco i-ar fi obligat pe cursanţi să interpreteze scene cu conţinut sexual explicit în faţa camerelor de filmat în cadrul "unui decor asemănător orgiilor", potrivit reclamantelor, cu ocazia unui master-class susţinut de starul hollywoodian şi dedicat scenelor cu caracter sexual din cinematografie.

Sarah Tither-Kaplan şi Toni Gaal au afirmat că James Franco i-a făcut pe studenţi să creadă că urmau să obţină roluri în filmele sale dacă acceptau să se implice în acele scene.

Avocaţii lui James Franco au respins însă acuzaţiile, spunând că ele sunt "false şi incendiare, lipsite de fundament legal, fiind formulate doar cu intenţia evidentă de a obţine cât mai multă publicitate pentru reclamantele dornice de atenţie", notează Agerpres.

Acordul dintre cele două părţi va fi analizat pentru o eventuală aprobare de un tribunal american în data de 15 martie.

Sarah Tither-Kaplan l-a acuzat de comportament sexual inadecvat pe actorul James Franco la începutul anului 2018, la scurt timp după ce starul a câştigat un Glob de Aur pentru rolul interpretat în filmul "The Disaster Artist". După acele acuzaţii, James Franco a evitat atenţia mass-media şi apariţiile publice, însă nu a renunţat la activitatea profesională şi are în pregătire mai multe filme şi proiecte de televiziune.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel