Jamala, câştigătoarea concursului Eurovision 2016, a fugit din Ucraina împreună cu copiii săi

Data publicării:
Sursă foto: Jamala, instagram
Descriere foto: Sursă foto: Jamala, instagram

Jamala, cântăreaţa ucraineană care a câştigat ediţia Eurovision din 2016, a ajuns în Belarus după patru zile de parcurs dificil dinspre Kiev spre Belarus, însoţită de cei doi copii ai săi mici, o experienţă pe care a dorit să o împărtăşească pe Instagram.

La câteva ore după lansarea atacului Rusiei asupra Ucrainei, Susana Alimivna Jamaladinova, al cărei nume artistic este Jamala, s-a hotărât să-şi abandoneze casa din Kiev şi să plece cu maşina împreună cu copiii ei spre Belarus.

"La ora 24:00 noaptea am plecat din Kiev cu copiii într-un periplu de aproape patru zile cu maşina, cu opriri neprevăzute, şi aproape fără mâncare" a povestit cântăreaţa în mesajele însoţite de imagini în care este văzută împreună cu copiii ei în maşină.

Între Kiev şi frontiera belarusă sunt aproape 170 de kilometri pe care i-a parcurs în patru ore, avansând pe unele porţiuni cu 2 kilometri în 4 ore.

"Vreau să mă trezesc şi să cred că totul a fost un film", precum "Don't Look Up", a scris Jamala, care a deplâns faptul că milioane de femei cu copiii lor lasă totul în urmă, inclusiv soţii şi taţii, care rămân pentru a apăra Ucraina.

"Ucraina este vastă, frumoasă şi devastator de independentă! Da, cred că aici este cheia. Vor să ne priveze de libertatea noastră de exprimare!", a scris ea.

Jamala a reamintit totodată victimele civile, femeile închise în subterane din cauza bombelor.

Dar şi-a exprimat şi încrederea că preşedintele ucrainean, Valodymyr Zelensky, în armata ţării sale şi în bărbaţii ei curajoşi. "Vom câştiga! Ucraina nu trebuie redusă la tăcere! Ucraina nu poate fi învinsă!", a scris ea.

Jamala a lansat un apel ruşilor la boicotarea propriului guvern şi a mulţumit Belarusului pentru că îi lasă să treacă pe ucrainenii care fug din calea bombelor.

Jamala a câştigat în 2016 concursul Eurovision cu piesa "1944", în care povestea deportarea miilor de tătari din Crimeea, lucru ce a iritat Rusia, potrivit Agerpres.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamala (@jamalajaaa)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel