Jada Pinkett-Smith suferă de o boală autoimună gravă. Soția lui Will Smith a chelit complet/ VIDEO

Data publicării:
Jada Pinkett-Smith , sursa instagram
Descriere foto: Jada Pinkett-Smith , sursa instagram

Jada Pinkett-Smith este de nerecunocut. Soția lui Will Smith suferă de o afecțiune gravă.

Jada Pinkett-Smith, în vârstă de 50 de ani a șocat pe toată lumea cu ultima apariție. Soția lui Will Smith a postat pe rețelele de socializare un videoclip în care apare complet cheală. Actrița a mărturisit că suferă de o boală autoimună numită alopecie,  care se manifestă prin pierderea podoabei capilare. Vedeta se luptă de doi ani cu afecțiunea care i-a schimbat viața complet.

"Acum, în acest moment, nu pot decât să râd. Adică, știți cu toții că m-am luptat cu alopecia și dintr-o dată, într-o zi - uitați-vă la această linie de aici - uitați-vă la asta", a spus ea în timp ce își atingea scalpul. "Și așa, pur și simplu a apărut așa.

"Acum, acest lucru va fi un pic mai greu de ascuns pentru mine, așa că m-am gândit să îl împărtășesc pentru ca voi toți să nu vă puneți întrebări", a continuat Pinkett Smith. 

Jade Pinkett-Smith a ținut să le vorbească fanilor despre afecțiunea sa pentru a nu se se înțelege că s-a operat pe creier.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jada Pinkett Smith (@jadapinkettsmith)

 

Ce este alopecia

 

Potrivit Asociației Academiei Americane de Dermatologie, alopecia areata este o "boală care se dezvoltă atunci când organismul își atacă propriii foliculi de păr (de unde crește părul), ceea ce poate provoca căderea părului oriunde pe corp".

Nu este prima dată când Pinkett Smith vorbește despre faptul că suferă de alopecie. În 2018, actrița a detaliat sentimentul "înspăimântător" pe care l-a simțit când a aflat pentru prima dată că își pierde părul.

"A fost înspăimântător când a început", a declarat Pinkett Smith la "Red Table Talk" la acea vreme. "Eram la duș într-o zi și apoi doar pumni de păr în mâinile mele. Și eram ca și cum aș fi zis: "Doamne, o să chelesc?". A fost unul dintre acele momente din viața mea în care tremuram literalmente de frică".

Lui Pinkett Smith i-a luat ceva timp pentru a se împăca cu ceea ce i se întâmpla și a recunoscut că și-a privit părul ca pe o extensie a identității sale.

"Părul meu a fost o mare parte din mine", a spus ea anterior. "A avea grijă de părul meu a fost un ritual frumos - și a avea posibilitatea de a alege să am păr sau nu. Și apoi, într-o zi, să mă gândesc: "O, Doamne, s-ar putea să nu mai am această alegere"."

Pinkett Smith a spus că a încetat să își mai facă griji în legătură cu părul ei odată ce a început să pună lucrurile într-o "perspectivă spirituală".

"Puterea superioară ia atât de multe de la oameni. Sunt aici oameni care au cancer, oameni care au copii bolnavi", a spus ea. "Și, la naiba, dacă puterea superioară vrea să-ți ia părul - asta e tot? ... Când am privit lucrurile din această perspectivă, chiar m-a liniștit",  a mai spus actrița potrivit today.com

În iulie, Pinkett Smith și-a ras părul, o mișcare pe care a spus că a făcut-o după ce fiica ei, Willow Smith, a inspirat-o să facă acest lucru.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel