Iuliana Marciuc, mărturii cutremurătoare despre moartea tatălui său: „A așteptat să termin eu finala de la Eurovision”

Data actualizării: | Data publicării:
Iuliana Marciuc, mărturii cutremurătoare despre moartea tatălui său. Captură video Prima TV
Descriere foto: Iuliana Marciuc, mărturii cutremurătoare despre moartea tatălui său. Captură video Prima TV

Iuliana Marciuc și-a pierdut tatăl, în urmă cu o lună. Prezentatoarea TV vorbește pentru prima dată despre durerea prin care trece familia sa. 

Alecu Marciuc, unul dintre marii jurnalişti Radio România, s-a stins din viață pe 11 martie 2022. Născut la 4 august 1941, la Cetatea Albă, jurnalistul și-a petrecut ultimele zile din viață în spital.

Iuliana Marciuc, fiica regretatului jurnalist, a fost invitată în emisiunea „Exclusiv Vip”, de la Prima TV, unde a vorbit despre durerea prin care trece. 

„Eu nu mă uit în stânga (n.r. ecranul pe care rulau imagini cu tatăl ei). Nu mă uit pentru că încă este foarte greu. Sunt imagini de la lansările de carte, pentru că el a scos trei cărți: La hotarele posibilului, volumul 1  și 2, au fost cumva cărți terapeutice, deși foarte de nisă, primite cu foarte mult succes. Sunt articole consemnate, de-a lungul anilor, în diverse publicații, articole pe care el le-a scris, de-a lungul carierei sale, dar și emisiuni de radio pe care el le-a susținut. Are legitimația cu numărul 1 la Asociația Studiului Fenomenelor Neidentificate”, a povestit Iuliana Marciuc, în emisiunea de la Prima TV.

Alecu Marciuc a suferit un AVC cu ani în urmă

Prezentatoarea TV a relatat un moment de cumpănă prin care a trecut tatăl său, cu ani în urmă, când telefonul colegului său i-a salvat viața. 

„Cu mulți ani în urmă, el a făcut un atac vascular cerebral major,  din care s-a salvat, spune el, l-a făcut în somn și s-a trezit datorită unui telefon primit de la Sorin Hobana, tocmai pentru a organiza o întâlnire de ASFN. Doctorii i-au spus că dat fiind faptul că a fost trezit din somn s-a mai putut face ceva. Într-adevăr, cu un noroc extraordinar, s-a recuperat fără nicio sechelă”, a mai spus ea.  

Iuliana Marciuc: „Și-a ales și momentul plecării”

Vedeta a dezvăluit că tatăl său și-a petrecut ultimele luni din viață într-unul din centrele de seniori la care lucrează ea. Alecu Marciuc avea mari probleme de sănătate și ajunsese să nu se mai poată ridica din pat. Starea sa șubredă de sănătate a făcut necesară internarea acestuia într-un spital, acolo unde și-a și găsit sfârșitul. Prezentatoarea TV crede că părintele ei și-a ales momentul plecării și că a așteptat ca ea să termine proiectul cu Eurovision, pentru a nu simți și mai greu momentul despărțirii. 


„El e un leu puternic, și cred că tocmai de puternic ce a fost și-a ales și momentul plecării. Eu sunt sigură că acum, din experiența pe care o am la căminele de bătrâni, și din experiența cunoașterea atâtor vârstnici, seniori le spunem noi, știu că ei își aleg acest moment. Am simțit asta și eu, pe pielea mea. Mai ales că, în ultima lună, tata a fost acolo, la unul din cămine, și am văzut și prin comparație, am văzut mai mult decât prin vizitele pe care le organizez eu, când merg cu ei la mare, sau organizez o petrecere de 8 martie.

Ziua de 8 martie, deși era ceva organizat ceva la cămin, el nu a fost, era deja la spital. Dar ce pot să spun eu, este că această ultimă perioadă a lui, de la cămin, a fost pentru mine încă un mesaj pe care este clar că trebuie să-l dau și anume că există un moment pentru ei, pentru seniori, în care le este mult mai bine acolo. 


Tata a ajuns acolo pentru că nu se mai putea ridica din pat, dar i s-a spus că se va putea recupera, și probabil, dacă și-o dorea, și aici intervine problema, cred că se recupera. Chiar l-am întrebat: Ce facem tată, mai luptăm? Și el a spus: Cum să nu, ce vorbă e aia? În schimb, am văzut că de fapt să termin eu finala de la Eurovision, pentru că în ziua în care l-am vizitat ultima dată, la spital, nu era internat decât de o săptămână, m-a întrebat, foarte corect: Ai terminat Eurovision? Da, l-am terminat. Era într-o vineri asta.  Adrian a venit din America? Nu, vine luni. După care, luni, când am vorbit cu medicul, mi-a spus: Din momentul în care ai plecat, nu a mai vrut. Adică resursele lui, deși fiecare organ în parte este bine, el nu a mai vrut”, a mai spus vedeta.


Iuliana Marciuc:  „Știu că este mai bine pentru el asa”

Vedeta spune că tatăl ei și-a dedicat viața cercetării vieții de apoi și că o liniștește gândul că el nu se mai chinuie acum. 


„În perioada în care a stat la cămin, era mai bine decât acasă, în sensul îngrijirii. Sigur că mama a stat permanent alături de el și a încercat, dar atunci când știi, de exemplu, că este la pat, ți-e frică să pleci, pur și simplu, din casă. 

El, un leu atât de demn, un om de cultură, care a citit atât de multe, care știe și crede în viața de după viață, pentru că doar a cercetat-o și a citit-o, a ales, pur și simplu, un moment demn. Asta cred eu și cred că de-asta ne este nu ușor, că nu e deloc ușor, dar nu este foarte greu, pentru că știu că este mai bine pentru el asa, știu că este în lumină și într-o lume în care el este cu mult mai puțin chin, că vine un moment în care te chinui și sigur că-i chinui și pe cei din jurul tău”, a mai spus ea. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel