Iuliana Marciuc, cea mai frumoasă amintire de Crăciun: „Cumva, pentru prima dată, și colindele au avut o altă semnificație” EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Iuliana Marciuc își deschide sufletul, într-un interviu SPECTACOLA, despre magia Crăciunului, gândurile cu care încheie 2021 și speranțele cu care intră în noul an. 

SPECTACOLA: Ce a însemnat anul 2021 pentru tine?

Iuliana Marciuc: A fost un an foarte bun, din toate punctele de vedere. A însemnat debutul băiatului nostru în lumea filmului și ne-am bucurat foarte mult să-l vedem în câteva filme de scurt metraj realizate la Academia Buftea, dar și pe scenă la teatru, în cadrul aceleiași proiect. Din punct de vedere profesional a însemnat un an care mi-a readus proiectul Eurovision și posibilitatea de a realiza împreună cu echipa mea, în calitate de manager de proiect, Selecția Națională.   


SPECTACOLA: Care au fost cele mai mari provocari și cele mai mari reușite?

Iuliana Marciuc: Cea mai mare provocare a fost continuarea Festivalui Internațional „Good Vibes” pentru copii pe care l-am inițiat în pandemie. A fost primul festival internațional online organizat în pandemie. Deși pandemia continuă, am reușit să organizez și ediția a doua, de data această pe scena Palatului copiilor din Pitești, împreună cu Asociatia Musicando con Adina Sima și cu Silvia Ionescu, regizorul „Destine ca-n filme”, dar de această data într-un proiect personal împreună cu mine. Nu oricum, ci cu copii care au cântat live, cu trupă, deși unii aveau numai 5 ani. Pentru că totuși suntem în pandemie, a fost un format hibrid. Copiii din orașele din România au venit la Pitești, iar online au participat copii din Malta, Italia, Rusia, Spania, Turcia și Bulgaria.


SPECTACOLA: Cum te pregătești pentru sărbătorile din acest an?

Iuliana Marciuc: Îmi place foarte mult să decorez casa, îmi place să fac cadouri și de fiecare data mă preocup în așa fel încât cadourile să fie de la suflet la suflet. Nu cumpăr orice și dau importanță cadoului pe care îl ofer. Mai nou, în lista mea de cumpăraturi se află și „Secret Santa” pentru David așa că trebuie să îl ajut să aleagă cadourile pe care le cumpără pentru colegii de la liceu sau pentru colegii de la Academia de Film Buftea, pentru că și acolo se organiează „Secret Santa”. În rest, nu pot să mă laud că gătesc, pentru că nu o prea fac. În continuare, pentru sărbători gătește mama mea. Oricum, noi suntem multe zile plecați. În schimb, de Sărbători îmi face plăcere să pregătesc ceva dulce, mai ales că fac prăjituri foarte bune.


SPECTACOLA: Ce daruri ai ales pentru fiul tău, dar pentru partenerul de viață?

Iuliana Marciuc: Nu pot să spun secretul tuturor cadourilor, dar cum David îi moștenește pasiunea lui Adrian pentru parfumuri, unul dintre cadouri va fi cu siguranță parfumul preferat pentru fiecare.  


SPECTACOLA: Ce reprezintă Crăciunul pentru tine?

Iuliana Marciuc: Ca și pentru ceilalți, este o ocazie de a petrece mai mult timp cu familia, dar și cu prieteni dragi. Îmi place să spun că zilele Crăciunului sunt oricând în luna decembrie pentru că, având foarte mulți prieteni, mă organizez în așa fel încât să mă văd cu ei și în zilele de dinainte de Crăciun, dar și în zilele dintre Crăciun și Revelion, pentru a face planuri și pentru a ne petrece timpul împreună. Și pentru că oamenii cu preocupări comune se adună, toți ne gândim la ceea ce a fost bun, ne bucurăm că suntem sănătoși și ne facem planuri pentru proiecte pentru anul viitor.


SPECTACOLA: Care este cea mai frumoasă amintire din copilărie legată de Sărbătorile de iarnă?

Iuliana Marciuc: Derdelușul din Parcul Moghioroș și faptul că mama mă îmbrăca în costum de ski și mă lăsa să stau afară câte 4-5 ore. Mă întorceam din parc udă de atâta zăpadă și roșie la față de la atâta bulgăreală. Lucrul acesta se întâmpla inclusiv în Ajunul Crăciunului, când ai mei se pregăteau frumos, organizau masă. Lucrul acesta l-am moștenit și o fac și eu. Stăteam afară până târziu și când mă întorceam găseam masa pusă, prepararatele frumos ornate, o față de masă specifică de Crăciun, deși se găseau foarte greu în perioada aceea, ornamente. Toată casa era împodobită.


SPECTACOLA: Care este cel mai special cadou pe care ți l-a adus Moșul?

Iuliana Marciuc: Primul Crăciun pe care l-am făcut cu David când abia împlinise două luni și i-am făcut o poză sub brad într-o cutie de cadouri. Încăpea într-o cutie de cadouri. A fost pentru mine cel mai frumos Crăciun și cea mai frumoasă amintire. L-am îmbrăcat frumos și am ascultat împreună colinde. Cumva, pentru prima data, și colindele au avut o altă semnificație.  


SPECTACOLA: Care sunt gândurile cu care intri în noul an?

Iuliana Marciuc: Să fim cu toții sănătoși și să reveni cu toții cât mai repede la normalitate. Să ne putem vedea și îmbrățișa.


SPECTACOLA: Un mesaj pentru cititorii Spectacola și DC News:

Iuliana Marciuc: Să fie sănătoși, să petreacă Sărbătorile cu liniște în suflet și să dăruiască, pentru că atunci când dăruiești ți se întoarce înzecit. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel