Iuliana Marciuc a fost elev de top: „Am fost premiantă cu coroniță, comandant de grupă, de detașament și chiar de unitate”

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Prima zi de școală reprezintă o emoție chiar și pentru copiii mai mari. Adulții care își amintesc cu nostalgie de cea mai pură perioadă din viața lor: copilăria. Iuliana Marciuc ne-a dezvăluit că a fost un elev model și că a visat de mică să devină artist. 

Iuliana Marciuc, realizatoarea emisiunii „Destine ca-n filme”, de la TVR2, ne-a povestit ce visa să devină în copilărie, care este relația ei cu notele primite de fiul său la școală și ce fel de elev era ea. 

 

SPECTACOLA:  În primii ani de scoală, le ce cariera ai visat?


Iuliana Marciuc: Am vrut să fiu artistă ...așa parcă suna și un cântec. Apoi m-am gândit că pot face teatru și în viață.

 

SPECTACOLA: Dar copilul tău?


Iuliana Marciuc: Nu-l spunea bine pe "r" și mi-a spus că vrea să fie "actoi" iar puțin mai tărziu a zis regizor.

 

SPECTACOLA: Te-ai numărat printre elevii de top?


Iuliana Marciuc: În scoală generală am fost premiantă cu coroniță, comandantă de grupă de detașament și chiar de unitate cu șnur albastru. În liceu, mi-am mai revenit dar nu am avut niciodată media sub nota 9.


SPECTACOLA: Ce îi spui copilului tău când vine vorba de note bune?


Iuliana Marciuc: David a avut norocul unei învățătoare extraordinare care i-a insuflat dragostea de carte și ideea că nu înveți pentru note ci pentru tine. Sigur că sunt mandra de câte ori ia note bune dar nu l-am certat niciodată aspru pentru mici accidente.

 

SPECTACOLA: Ce facultate ai urmat și care este cea mai draga amintire din viață de student?


Iuliana Marciuc: Fără legătură cu ceea ce fac acum, am absolvit în 1989 facultatea de Planificare și cibernetica economică, mama mia ce pompos suna. Eram mai multe fete în grupa decât băieți, dar asta nu ne-a împiedicat să avem o viață studențească plină de evenimente și acțiuni frumoase. Organizam  deseori excursii și-mi amintesc cu mare drag de prima dintre ele, chiar la începutul primului an, la Predeal.

 


Iuliana Marciuc s-a născut pe 31 august 1967, în București. Activează ca realizatoare, prezentatoare, moderatoare și producătoare de emisiuni și seriale de televiziune.


Cariera sa în televiziune a debutat oficial în 1990, când a devenit crainică la Televiziunea Română. Din 1996 a devenit și redactoare, prezentatoare și realizatoare de emisiuni.

A debutat și ca producător de televiziune cu serialul TV Burlacii (2005).

S-a remarcat în cadrul emisiunilor Muzica e viața mea, Impas în doi, Acces la succes și Miezul zilei difuzate pe canalul TVR1, precum și Destine ca-n filme și Confesiuni difuzate pe canalul TVR2 și 90 de minute pentru sufletul tău pe canalul TVR Internațional.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel