Iulia Ionescu, vacanță de Crăciun în Florida: „O să-mi lipsească puțin cozonacul, sarmalele, mirosul de brad și portocală din casă” / EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Iulia Ionescu, prezentatoarea emisiunii iLike IT, de la PRO TV, vorbește, în exclusivitate pentru Spectacola, despre planurile pe care le are pentru 2023, dar și despre cum va încheia 2022, cu o vacanță pe care o așteaptă de trei ani. 

SPECTACOLA: Cum arătau Sărbătorile de iarnă în copilărie și ce tradiții ai păstrat și azi?

Iulia Ionescu: Aveam multă zăpadă în preajma sărbătorilor de iarnă. Mereu mă gândesc la asta. Îmi amintesc munții de zăpadă din fața casei, râdeam și ne jucam foarte mult în preajma sărbătorilor de iarnă. Aveam nasul și urechile înghețate, dar era multă bucurie în cartier. Acum, sincer, caut să plec în zone călduroase când la noi este frig, dar mă bucur că am avut parte de momentele acelea în copilărie.

SPECTACOLA: O amintire care a rămas întipărită în suflet?

Iulia Ionescu: Surprizele pe care mi le făcea bunica mea în fiecare an de sărbători sunt neprețuite pentru mine. Ea este omul care m-a crescut. Datorită ei sunt ceea ce sunt acum. Îmi lipsește enorm. Mereu mă gândesc la ea în perioada aceasta din an.

SPECTACOLA: Mai crezi în Moș Crăciun? Să facem un exercițiu de imaginație.... Ce i-ai cere Moșului să-ți aducă anul acesta?

Iulia Ionescu: Da, cred în Spiritul Crăciunului. Cumva am primit întotdeauna ceea ce mi-am dorit, într-un fel sau altul. Nu mă refer, însă, la lucruri materiale. Acum îmi doresc multă sănătate pentru mine și ai mei. Cu timpul, ajungi să prețuiești sănătatea mai mult decât orice.

SPECTACOLA: Scrisoare clasică, scrisă de mână, sau electronică?

Iulia Ionescu: Aș minți dacă aș spune că încă mai scriu de mână. Se întâmplă foarte rar și cred că este cel mai bun exercițiu pentru minte, dar tehnologia este întotdeauna la îndemâna mea.

SPECTACOLA: Ce rol are tehnologia în viața ta? Dat fiind că te ocupi de acest domeniu de mai mulți ani, în afara jobului, ești la fel de pasionată? Prietenii te sună să îți ceară sfaturi legate de diverse gadgeturi sau aplicații?

Iulia Ionescu: Tehnologia are un rol foarte important în viața mea. Datorită acestei pasiuni, am ajuns să acopăr acest domeniu și să mă specializez pe social media și tehnologie. 

Acum, cel mai mult îmi place să observ cum se îmbină arta cu tehnologia. Lucrurile au evoluat enorm, iar inteligența artificială poate să fie și creativă. Este fascinant ce poate să facă aceasta. Vedem roboți care dansează pe scene importante ale lumii, joacă în filme, gătesc, pictează și nu numai. Sistemele bazate pe inteligență artificială pot genera imagini în doar câteva secunde. Lumea se schimbă de la o zi la alta, iar eu sunt un jurnalist care a evoluat împreună cu rețelele sociale și cu tehnologia. Fac parte dintr-o altă generație. Sunt norocoasă că pot să fac ceea ce-mi place. Nu aș putea să fac asta dacă nu ar fi o pasiune.

SPECTACOLA: Care a fost cel mai însemnat cadou pe care l-ai primit de Crăciun?

Iulia Ionescu: Cel mai însemnat cadou pe care l-am primit și îl pot primi de Crăciun este sănătatea.

SPECTACOLA: Cum te pregătești pentru sărbătorile din acest an?

Iulia Ionescu: Anul acesta nu am să împodobesc bradul acasă. O să plecam din țară chiar înainte de Crăciun și ne vom întoarce de abia după anul nou. Este o vacanță pe care o așteptam de vreo trei ani, de dinaintea pandemiei. Plecăm în Florida, la căldură. O să-mi lipsească puțin cozonacul, sarmalele, mirosul de brad și portocală din casă, dar anul acesta ne-am dorit puțin timp pentru noi, să ne relaxăm și să ne bucuram de noi.

SPECTACOLA: Ce nu ai vrea să lipsească de pe masa de Crăciun anul acesta?

Iulia Ionescu: Masa de Crăciun nu ar fi completă fără cozonac și sarmale. 

SPECTACOLA: Într-un scenariu ideal, care ar fi persoanele cu care ți-ai dori să petreci sărbătorile?

Iulia Ionescu: Într-un scenariu ideal, mi-aș dori să am o casă imensă, în care să îmi pot invita toți prietenii și colegii la o masă specială de Crăciun. Ar trebui să ne gătească roboții și tot ei să facă și curățenie după. Ar fi interesant.

SPECTACOLA: Cum ai descrie anul 2022? Cu ce te mândrești la final de an și care ar fi regretele?

Iulia Ionescu: Am trecut cu bine și peste acest an. Suntem sănătoși și eu, și soțul meu. Am muncit enorm, dar satisfacțiile au fost pe măsură. 2022 este anul în care am fost inclusă în topul celor mai de succes femei din România, am avut mulți prieteni aproape, am călătorit, l-am avut pe soțul meu alături și am adus în fața unui public numeros foarte mulți tineri, care și-au propus să schimbe lumea prin ideile lor. 

În plus, am vorbit mult despre sustenabilitate și am încercat să-i inspir și pe alții să îmi urmeze exemplul. Este important să avem grijă de planetă, așa cum are și ea grijă de noi. Am fost moderatorul celui mai important eveniment din România dedicat energiei verzi, am lansat un podcast în care abordăm astfel de subiecte și am fost numită „creator de inspirație” de către o asociație care încearcă să-i educe pe oameni să facă alegeri sustenabile. A fost un an bun. Sunt recunoscătoare pentru toți oamenii care mi-au fost alături.

SPECTACOLA: Ce așteptări ai de la 2023? Cu ce gânduri intri în noul an? 

Iulia Ionescu: Încep anul la CES, în Las Vegas, la cel mai important târg de tehnologie din lume și sunt tare nerăbdătoare să văd ce ne-au pregătit giganții din tehnologie anul acesta. Totul se va vedea la iLike IT și la Știrile PRO TV, pe voyo.ro și canalele noastre de social media.

SPECTACOLA: Un mesaj pentru cititorii Spectacola:

Iulia Ionescu: Sănătate multă și sărbători cu bine, cu liniște! Să vă odihniți și să faceți ce vă bucură sufletul și mintea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel